-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moldovos parlamentas leido šalies karinėms pajėgoms dalyvauti ES karinėse operacijose

Iš Rusijos įtakos zonos bandanti išsprūsti Moldova žengė dar vieną žingsnį Europos Sąjungos link. Moldovos parlamento nariai leido šalies karinėms pajėgoms dalyvauti ES karinėse operacijos, skelbia naujienų agentūra „TASS“.
Moldovos kariai
Moldovos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Susitarimas leidžia Moldovos kariams dalyvauti ne tik taikos palaikymo misijose, bet ir dalyvauti atstatymo darbuose po konflikto, užsiimti monitoringu. Moldova šiuos susitarimus patvirtino pasirašydama ES asociacijos sutartį“, – pristatydamas projektą Moldovos parlamente kalbėjo šalies užsienio reikalų ministrė Daniela Cujba.

Opozicija piktinosi, kad šis sprendimas prieštarauja šalies neutralumui. Prieš šį projektą balsavo socialistai ir komunistai. Pagal Moldovos konstituciją šalies karinės pajėgos neturėtų dalyvauti karinių blokų veikloje, laikytis neutraliteto.

Tiesa, Moldovos kariai jau dalyvavo taikos palaikymo misijose, kurias  Afrikoje organizavo Jungtinių Tautų Organizacija. Daugiau nei šimtas Moldovos karinių inžinierių ir medikų dalyvavo šešiose misijose Irake, o keturi Moldovos sraigtasparniai buvo skirti JAV karinių pajėgų rėmimui Afganistane.

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad trys Moldovos piliečiai pateko į Afganistano talibų pasalą, šiems numušus karinį sraigtasparniai. Jų likimas vis dar nėra aiškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius