Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas: aljansas nesvarstys karinės paramos Ukrainai galimybės

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas teigia, kad nemato būtinybės ir galimybės priimti sprendimo dėl karinės paramos Ukrainai. Apie tai jis pareiškė per spaudos konferenciją, vykusią prieš aljanso užsienio reikalų ministrų susitikimą pirmadienį. „NATO nuolat reiškia aiškią paramą Ukrainai nuo krizės pradžios“, – teigė J.Stoltenbergas, praneša naujienų agentūra „Unian“
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Ukraina Rusija NATO

J.Stoltenbergo teigimu, aljansas neturi galimybės savarankiškai tiekti karinę paramą. Tuo pačiu metu jis teigia ir nematantis būtinybės, kad būtų priimtas strateginis sprendimas dėl pagalbos Ukrainai.

„NATO žinioje nėra karinės įrangos klausimas ir dėl to ji negali būti tiekiama Ukrainai. Tuo pačiu metu nemažai NATO valstybių narių teikia paramą. Tai yra kiekvienos valstybės atsakomybė“, – pridūrė NATO generalinis sekretorius ir teigė, kad aljansas turi bandyti Rusijos elgesį paveikt šią šalį izoliuojant.

„Rusija turi pasirinkimą – arba ji ir toliau laužys tarptautinę teisę ir taps vis labiau ir labiau izoliuota, arba grįš prie tarptautinių susitarimų ir įsipareigojimų vykdymo bei bendradarbiavimo su kitomis šalimis“, – teigė NATO generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius