Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 24 /16:36

NATO naikintuvai iš Šiaulių kilo lydėti Rusijos naikintuvų ir bombonešių

Šiauliuose dislokuoti NATO oro policijos misijos naikintuvai antradienio rytą kilo lydėti virš Baltijos jūros skridusių Rusijos naikintuvų ir bombonešių, kurie buvo išjungę atsakiklius. Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis BNS sakė, kad naikintuvai apie 8 val. ryto buvo pakelti gavus signalą apie keturis orlaivius, skrendančius iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučiaus sritį.
„Eurofighter Typhoon“ naikintuvas
„Eurofighter Typhoon“ naikintuvas / Vainius Eiva nuotr.
Temos: 2 Naikintuvas NATO

„Identifikuoti du „Tu-22“ bombonešiai ir du „Su-27“ kovos lėktuvai. Automatiniai atsakikliai buvo išjungti, ryšio nepalaikė, skrido be plano“, – BNS sakė D.Suchockis.

Į incidentą sureagavusi Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom įvardijo incidentą „nepriimtinu“ bei tvirtino, jog tokie nuolatiniai tarptautinių aviacijos taisyklių pažeidimai kelia nerimą.

„Mes jau pavargome nuolat protestuoti prieš tokius taisyklių pažeidinėjimus“, – sakė ministrė, kurią cituoja agentūra AP.

NATO Baltijos šalių oro policijos misiją Šiauliuose vykdo Italija ir Lenkija. Aljanso pareigūnai teigia, kad Rusijos karo lėktuvų skrydžiai išjungus atsakiklius kelia pavojų civilinei aviacija. Praėjusią savaitę, Rusijai vykdžius didelio masto karines pratybas, Šiauliuose dislokuoti naikintuvai Rusijos orlaivius lydėjo aštuonis kartus. Pernai Baltijos šalyse dislokuoti NATO naikintuvai palydėti Rusijos karo lėktuvų kilo apie pusantro šimto kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius