Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO oro policijos misiją Šiauliuose perėmė Italija ir Lenkija

Oficialiai Baltijos oro policijos misiją iš Portugalijos ir Kanados pilotų Lietuvos karinėje oro bazėje Šiauliuose perima Italija bei Lenkija. Misija prasideda nuo sausio 1-osios, o ceremonija surengta paskutinę metų dieną. NATO bazėje dislokuoti keturi Italijos naikintuvai „Eurofigter Typhoon“ ir tiek pat Lenkijos oro pajėgų naikintuvų Mig-29.
NATO oro policijos misiją Šiauliuose perima Italijos ir Lenkijos kariai
NATO oro policijos misiją Šiauliuose perima Italijos ir Lenkijos kariai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Italijos karinių oro pajėgų kariai NATO misiją Baltijos šalyse atlieka pirmą kartą. Jie iš nuolatinių dislokacijos vietų Italijoje į Lietuvą atskrido gruodžio 28 dieną.

Lenkijos technikai, medicinos personalas, aprūpinimo grupės, komunikacijos ir kitų sričių specialistai į Šiaulius planuoja atskristi sausio 5 dieną.

Keturis mėnesius Baltijos oro erdvę iš Šiaulių saugojo Portugalija su keturiais naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“ ir Kanada su keturiais CF-188 „Hornet“.

NATO bazėje keturis mėnesius oro policijos misiją atliks keturi Italijos naikintuvai „Eurofigter Typhoon“ ir tiek pat Lenkijos oro pajėgų naikintuvų Mig-29.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Naikintuvais „Eurofigter Typhoon“.
Alvydo Januševičiaus nuotr./Naikintuvais „Eurofigter Typhoon“.

NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse dalyvavo jau 15 NATO šalių kariai. Italijos ir Lenkijos kontingento misija bus jau 37-oji nuo jos vykdymo pradžios.

Italijos junginio vadas Markas Bertolis tvirtina, kad jo vadovaujami vyrai yra labai gerai treniruoti, todėl yra pasirengę bet kokiems iššūkiams – taip pat ir netikėtiems Rusijos orlaivių skrydžiams, pažeidžiant tarptautines taisykles ar pažeidžiant mūsų oro erdvę.

„Visos įmanomos užduotys bus įvykdytos visus keturis mėnesius, kol truks oro policijos misija“, – tvirtino junginio vadas M.Bertolis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius