-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO pareigūnas: Rusijos karių, žuvusių Ukrainos rytuose, skaičiai dideli

Ukrainos rytuose su vyriausybės pajėgomis kovojančių prorusiškų separatistų kovotojų gyvosios jėgos nuostoliai yra didžiuliai, pareiškė ketvirtadienį NATO pareigūnas.
A.Vershbow
A.Vershbow / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Rusų karių, kurie kaunasi ir žūva Ukrainos rytuose, skaičiai yra dideli“, – pareiškė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexander'is Vershbow  per konferenciją Latvijos sostinėje Rygoje.

Rusijos pareigūnai ketvirtadienį paneigė Jungtinių Valstijų pateiktą informaciją, kad Maskva pasiuntė „tūkstančius“ karių padėti rytinėje Ukrainoje kovojantiems prorusiškiems separatistams.

„Šie skaičiai, kurie yra paimti iš oro, žinoma, demoralizuoja ir dezorientuoja tarptautinę bendruomenę“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius.

Putino tikslas regis yra toks: paversti Ukrainą žlugusia valstybe, užgniaužti ir diskredituoti kitaip manančiųjų balsus Rusijoje ir tokiu būdu išvengti rusiško Maidano.

JAV Atstovų Rūmų Užsienio reikalų komitete trečiadienį kalbėjusi valstybės sekretoriaus padėjėja Victoria Nuland sakė, jog Rusija kaimyninėje Ukrainoje yra dislokavusi „tūkstančius“ savo karių, tačiau tikslaus skaičiaus nurodyti negalėjo.

A.Vershbow savo pastabose palaikė V.Nuland požiūrį: „Rusijos lyderiams vis sunkiau nuslėpti tą faktą, kad Rusijos karių, kurie kaunasi ir žūva Ukrainos rytuose, skaičiai yra dideli“.

„Prezidento (Vladimiro) Putino tikslas regis yra toks: paversti Ukrainą žlugusia valstybe, užgniaužti ir diskredituoti kitaip manančiųjų balsus Rusijoje ir tokiu būdu išvengti rusiško Maidano“, – pažymėjo A.Vershbow.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius