Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO patenkinta Baltijos šalių oro policijos misija, bet gali būti svarstoma ir atsarginės bazės galimybė

NATO yra patenkinta šiuo metu iš Lietuvos vykdoma Baltijos šalių oro policijos misija, bet atsižvelgiant į Estijos siūlymą ateityje gali būti svarstoma apie atsarginę bazę, trečiadienį sakė Vilniuje viešintis Aljanso generolas.
Naikintuvai
Naikintuvai / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

NATO Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų vadas transformacijai generolas Jeanas-Paulas Palomerosas sakė, kad kitų NATO šalių Baltijos valstybėse atliekama greitojo reagavimo oro pajėgų funkcija vykdoma „labai efektyviai“.

„Kiekviena šalis turi teisę į savo nacionalinį požiūrį. Tačiau turime sutelkti dėmesį į misijos efektyvumą. Mano požiūriu, misija labai efektyvi“, – interviu BNS sakė J.P.Palomerosas.

„Kita vertus, mums reikia – ir kaip lakūnas aš tai puikiai suprantu – atsarginių aerodromų, nes negalima veikti iš vienintelės bazės. Reikia alternatyvų aerodromų, jei būtina“, – teigė Prancūzijos generolas.

Estija siekia, kad nuo 2015 metų kasmet viena iš trijų NATO oro policijos misijos rotacijų vyktų iš atnaujintos Amario bazės Estijoje.

Lietuva pasisako už tai, kad karinių oro pajėgų bazė Šiauliuose liktų pagrindine ir nuolatine NATO partnerių naikintuvų dislokacijos vieta, argumentuodama, kad dėl rotacijos misija labai pabrangtų.

Baltijos šalys neturi oro erdvės patruliavimui tinkamų orlaivių, todėl greitojo reagavimo oro pajėgų funkcijas vykdo kitų NATO valstybių kariai. Misijoje bent po kelis mėnesius jau yra tarnavusios 14 Aljanso šalių pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius