Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO: vis priartėjantys Rusijos karo lėktuvai tikrai nepasiklysta

Prie Lenkijos ir Baltijos šalių oro erdvės NATO pajėgų perimamų Rusijos karo lėktuvų skaičius labai išaugo nuo kovo mėnesį Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos, pirmadienį pranešė NATO pareigūnas, atkreipdamas dėmesį į saugumo problemas.
Rusijos naikintuvas „MiG-29“
Rusijos naikintuvas „MiG-29“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija NATO Aviacija

„Šiemet tokių perėmimų skaičius yra pusantro karto didesnis nei pernai – jaučiame smarkų padidėjimą“, – pirmadienį pareiškė NATO pareigūnas Lasko oro pajėgų bazėje Lenkijoje, NATO naujajam vadovui Jensui Stoltenbergui atvykus pirmo užsienio vizito.

„Tai ne tik provokacijos bet ir reikšminga saugumo problema“, – sakė pareigūnas, atkreipdamas dėmesį į galimą keleivinių lėktuvų ir neregistruotus skrydžius atliekančių Rusijos lėktuvų susidūrimo pavojų.

Rusijos lėktuvai priartėja pakankamai arti, kad išprovokuotų, – sakė pareigūnas . – Jie tikrai nepasiklysta

„Tai darydami jie nepateikia skrydžio plano ir jų atsakikliai būna išjungti, jie nesikalba su skrydžių dispečeriais“, – pridūrė pareigūnas.

Aljanso oro pajėgos pradėjo patruliavimą NATO narių Estijos, Latvijos ir Lietuvos oro erdvėje 2004 metais, kai šios Rusijos pasienyje esančios šalys tapo Aljanso narėmis 2004 metais.

Rusijai kovo mėnesį surengus Krymo aneksiją ir pradėjus karą rytinėje Ukrainoje, NATO keturis kartus sustiprino savo patruliavimą naikintuvais „F-15“, „F-16“, „Eurofighter“ ir žvalgybos lėktuvais AWACS.

Iš viso šešis milijonus gyventojų turinčios šios trys Baltijos šalys negali savarankiškai užtikrinti savo gynybos.

„Rusijos lėktuvai priartėja pakankamai arti, kad išprovokuotų, – sakė jis. – Jie tikrai nepasiklysta“.

Tačiau pareigūnas patikino, kad Rusijos lėktuvai niekada neįskrido į NATO oro erdvę ir kad bet koks toks žingsnis sukeltų „reikšmingą paaštrėjimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius