Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05 /23:39

NATO stabdo bendradarbiavimą su Rusija, amerikiečių atominis lėktuvnešis priartėjo prie Juodosios jūros

Juodosios jūros link plaukiantis amerikiečių lėktuvnešis „George H.W. Bush (CVN-77)” inkarą nuleido Graikijoje, Pirėjo uoste. JAV pirmą kartą patvirtino, kad lėktuvnešis yra siunčiamas artyn faktiškai Rusijos užgrobto Krymo.
Lėktuvnešis „George H.W.Bush“
Lėktuvnešis „George H.W.Bush“ / Wikimedia.org nuotr.

Papildyta 23.39 val. Rusijos kariai pasitraukė, bet netrukus vėl grįžo

Grupė „Informational Resistance“ praneša, kad Rusijos kariai apleido savo pozicijas Ukrainos karinėse bazėse ir atsitraukė. Anot jų, 39 sunkvežimiai jau paliko karinės bazės Perevalnoje teritoriją. Dalis šių sunkvežimių buvo panaudoti kelio bazės link blokadai.

Pranešama, kad rusų kariai atsitraukė ir iš karinių bazių Feodosijoje ir Bachčisarajuje. 

Tačiau anot „Informational Resistance“, šalia bazių liko „Putino turistai“ – nusamdyti mušeikos. Feodosijoje jie grasina Ukrainos kariams, kad bus susidorota su jų šeimomis.

Pravda.com.ua praneša, kad nors kariai iš tikrųjų paliko bazių teritorijas, netrukus jie apsisuko ir grįžo atgal.

Papildyta 22.05 val. NATO stabdo bendradarbiavimą su Rusija

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas trečiadienį pareiškė, kad dėl Rusijos karinės intervencijos į Ukrainą yra atšaukiami aljanso susitikimai su Rusija, taip pat peržiūrimas visas bendradarbiavimas su Maskva.

NATO generalinis sekretorius pažymėjo, kad NATO intensyvins savo partnerystę su Ukraina.

Tuo pačiu NATO generalinis sekretorius pažymėjo, kad NATO intensyvins savo partnerystę su Ukraina.

A.F.Rasmussenas pranešė, kad visų 28 aljansui priklausančių valstybių ambasadoriai sutarė neribotam laikui sustabdyti bendras karines misijas, taip pat atšaukti visus karinius ir civilinius susitikimus. 

NATO vadovas taip pat pažymėjo, kad dėl karinės Rusijos intervencijos į Krymo pusiasalį visas NATO ir Rusijos bendradarbiavimas yra peržiūrimas.

A.F.Rasmusseno teigimu, aljansas toliau susitiks su Maskva politiniuose susitikimuose, tačiau pabrėžė, kad visų kitų santykių įšaldymas siunčia Rusijai labai aiškią žinią.

VIDEO: Amerikiečių lėktuvnešis Graikijoje

Turkija davė leidimą JAV lėktuvnešiui plaukti Bosforo sąsiauriu

Turkijos žiniasklaida skelbia, kad Ankara davė leidimą JAV kariniam laivui praplaukti Bosforo sąsiauriu. Trečiadienį šaltinis „Hürriyet Daily News“ nesutiko atskleisti laivo pavadinimo, tačiau jis neigė, kad tai yra lėktuvnešis „George H.W. Bush (CVN-77“. Esą jo parametrai neatitinka standartų, kurie įtvirtinti 1936 metų Montre konvencijoje – šis karinis laivas yra per sunkus.

JAV pareiškė, kad Juodosios jūros link plaukiantis amerikiečių lėktuvnešis „George H.W. Bush (CVN-77)” inkarą nuleido Graikijoje, Pirėjo uoste. JAV pirmą kartą patvirtino, kad lėktuvnešis yra siunčiamas artyn faktiškai Rusijos užgrobto Krymo.

Šiuo metu laivas plūduriuoja 960 kilometrų atstumu nuo Krymo. Lėktuvnešio kovinis atstumas iki taikinių siekia 3200 kilometrų.

Atominis lėktuvnešis „George Bush“ gabena per 90 įvairių karinių lėktuvų, kartu plaukia 17 mažesnių laivų bei 3 povandeniniai laivai.

Žiniasklaidoje jau kelias dienas pasirodydavo pranešimai, kad JAV lėktuvnešis ir dar 17 mažesnių laivų bei 3 povandeniai laivai siunčiami link Krymo, tačiau JAV tokios informacijos nepatvirtindavo.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Andrijus Parubijus teigia, kad amerikiečių karo laivas prisidės prie didesnio regiono saugumo.

„Galiu pasakyti, kad šiuo klausimu vedėme derybas su mūsų partneriais. Tai – vienas iš būdų regiono saugumui užtikrinti. Mes suprantame, kad provokacijos, kurias rengia Rusijos kariai Kryme, gali sukelti konfliktą, kuris išplistų daug plačiau nei Krymas“, – ukrainiečių naujienų portalui „Pravda“ sakė A.Parubijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius