Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas atsakė į Vladimiro Putino branduolinius grasinimus: būsime pasirengę

„Mosavimas branduoliniu kalaviju yra nesaugus“, – taip NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pakomentavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą dėl branduolinio arsenalo didinimo kitąmet 40 tarpžemyninių balistinių raketų, praneša Tvn24.pl.
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas
NATO vadovas Jensas Stoltenbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

V.Putinas apie raketas pasisakė antradienį atidarydamas tarptautinę kariuomenei skirtą parodą netoli Maskvos. Jis tvirtino, kad rusiškosios raketos įveiks net naujausias priešraketines sistemas.

J.Stoltenbergas į tai atsakė, kad tokie pareiškimai atitinka Rusijos elgesio modelį. O NATO, reaguodama į tokią retoriką, didins savo parengtį ir veiks siekdama atbaidyti. NATO vadovas pažymėjo, kad Aljanso veiksmai Vidurio ir Rytų Europoje toliau turės gynybinį pobūdį ir bus laikomasi tarptautinių sutarčių.

„Rusijos mosavimas branduoliniu kalaviju yra nepagrįstas. Tai destabilizuoja ir yra nesaugu. Tai yra kažkas, kas mus pasiekia ir yra viena iš priežasčių, kodėl didiname savo pajėgų parengti“, – žurnalistams sakė J.Stoltenbergas.

NATO generalinis sekretorius taip pat pakomentavo pasirodžiusią informaciją apie JAV sunkiųjų ginklų dislokavimą Rytų Europoje, jo teigimu, NATO veikia siekdama apginti savo sąjungininkus.

Rusijos mosavimas branduoliniu kalaviju yra nepagrįstas. Tai destabilizuoja ir yra nesaugu, – sakė J.Stoltenbergas.

Rusijos prezidentas V.Putinas antradienį pareiškė, kad šalies ginkluotosioms pajėgoms šiemet bus pateikta 40 naujų tarpžemyninių balistinių raketų, kurios galinčios įveikti bet kokią raketinę gynybą, tiesmukai primindamas apie Rusijos branduolinę galią dėl Ukrainos kilus įtampai santykiuose su Vakarais.

Jis dar pridūrė, kad kariškiai gaus ir kitų naujų ginklų, iš kurių paminėtini tankai „Armata“ ir kita šarvuota technika, kuri pirmą kartą buvo parodyta per paradą Raudonojoje aikštėje praėjusį mėnesį.

JAV žiniasklaida savaitgalį paskelbė apie sunkiosios ginkluotės dislokavimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bei kai kuriose Rytų Europos šalyse.

Rusija pagrasino, kad į tai atsakys pergrupuodama savo karius prie vakarinės savo sienos, taip pat suformuos naujus tankų, artilerijos ir aviacijos dalinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius