Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24 /14:38

NATO vadovas neturi iliuzijų: „Rusija vis dar veikia Rytų Ukrainoje“

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija vis dar aktyviai veikia Rytų Ukrainoje, teikdama paramą prorusiškiems separatistams, bet pridūrė, kad pastarųjų paliaubų tarp sukilėlių ir vyriausybinių pajėgų, regis, laikomasi.
Rusijos remiami teroristai netoli Debalcevės
Rusijos remiami teroristai netoli Debalcevės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Ukraina Rusija NATO

„Nėra jokių abejonių, kad esama aktyvaus Rusijos dalyvavimo rytinėje Ukrainos dalyje, – sakė J.Stoltenbergas interviu naujienų agentūrai AFP, kurį davė NATO būstinėje Briuselyje.

„Ten esama Rusijos pajėgų, Rusijos technikos, ir Rusija toliau apmoko separatistus bei jiems padeda“, – sakė Šiaurės Atlanto aljanso vadovas.

Be to, J.Stoltenbergas pareiškė, kad yra susirūpinęs dėl Rusijos „reikšmingo“ karinių pajėgų stiprinimo Sirijoje ir paragino Maskvą atlikti konstruktyvų vaidmenį kovojant su „Islamo valstybės“ džihadistais.

„Tai pabrėžia, kad Rusijai svarbu aiškiai išsakyti savo ketinimus“, – sakė J.Stoltenbergas NATO būstinėje Briuselyje naujienų agentūrai AFP.

„Manau, kad pirmas žingsnis dabar būtų susėsti su Jungtinėmis Valstijomis ir aiškiai išsakyti, kokie yra (jų) ketinimai... ir pabandyti bendradarbiauti ir konstruktyviai prisidėti prie pastangų kovojant su ISIL, kurioms vadovauja Jungtinės Valstijos“, – kalbėjo jis, pavartojęs kitą „Islamo valstybės“ akronimą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Spaudos konferencijoje
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./ Jensas Stoltenbergas spaudos konferencijoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius