Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas rusiškas automatas AK-12 jau pakeliui į armijos sandėlius – laukiama ginklo bandymų ekspertizės rezultatų, po kurių bus priimtas galutinis sprendimas

Sprendimas dėl naujo rusiško automato AK-12 priėmimo į Rusijos armijos ginkluotę bus priimtas po to, kai bus baigta ginklo ekspertizė, šią savaitę pranešė Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas.
Automatas AK-12
Automatas AK-12 / commons.wikimedia.org/Vitaly V. Kuzmin nuotr.

Kaip rašo portalas arms-expo.ru, sulaukus ekspertizės rezultatų, Rusijos gynybos ministerija turės priimti galutinį sprendimą.

commons.wikimedia.org/Cslava2003 nuotr./Automatas AK-12
commons.wikimedia.org/Cslava2003 nuotr./Automatas AK-12

Tuo tarpu portalas warfiles.ru pateikia daugiau duomenų apie naują penktos kartos automatą AK-12. Pasak publikacijos, apie šį automatą kalbama jau seniai. Žinoma, kad jis pradėtas kurti 2011 m. liepą. Tais pačiais metais ginklas baigtas surinkti ir prasidėjo jo bandymai.

Pirmą kartą automatas viešai buvo pademonstruotas 2012 m. ir visiems paaiškėjo, kad jo išvaizda nedaug skiriasi nuo legendinio „Kalašnikovo“. Į akis krenta tik kitokia buožės forma. Ji lengvai nusiima, reguliuojasi ilgis, galima keisti pusę, į kurią ji bus sulankstoma.

Prie naujojo ginklo nesunkiai tvirtinasi naktinio matymo ir optiniai taikikliai, taktiniai žibintuvėliai, kelių rūšių granatsvaidžiai.

Automatas gali būti pritaikomas ir dešiniarankiams, ir kairiarankiams. O šaudo jis trimis režimais – vienetiniais šūviais, serijomis ir fiksuotomis serijomis po tris šūvius.

Automato AK-12 šaudymo greitis – nuo 600 iki tūkstančio šūvių per minutę. Teigiama, kad naujame automate smarkiai sumažinta atatranka.

Automatą bus galima naudoti su skirtingomis dėtuvėmis. Tarp jų – diskinė, į kurią telpa net 95 šoviniai. Automatui numatyta ir keturių eilių dėtuvė, į kurią telpa 60 šovinių. Tačiau bazinis automato variantas komplektuojama su standartine 30 šovinių talpinančia dėtuve.

Automato balistika labai nepasikeitė. 415 mm ilgio vamzdyje 3,4 gr sveriančią kulką 1,45 gr parako užtaisas stumia pradiniu 900 m/sek. greičiu.

Ginklo svoris be dėtuvės – 3,2 kg. Jo kalibras - 5,45 mm, tačiau gali būti ir 7,62 mm versija. Efektyvus šaudymo nuotolis – 1 tūkst. 100 metrų.

AK-12 kuriamas, kaip bazinis modelis, kurio pagrindu vėliau planuojama sukurti maždaug 20 automato modifikacijų karinėms ir civilinėms reikmėms – sutrumpintą ginklo variantą, pistoletą-kulkosvaidį, medžioklinį karabiną ir pan.

Tikimasi, kad Rusijos armijos sandėliuose šis ginklas atsidurs jau kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius