-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Uralo vykstančioje didžiulėje ginklų ir karinės technikos parodoje Rusija tikisi sudaryti ginkluotės pardavimo kontraktų už milijardą eurų

Prognozuojama, kad trečiadienį Rusijos mieste Žemutiniame Tagile prasidėjusioje ir iki šeštadienio truksiančioje devintojoje ginklų ir karinės technikos parodoje „Russia Arms Expo 2013“ (arba RAE-2013) per kelias dienas bus pasirašyta ginkluotės pirkimo-pardavimo sutarčių už milijardą eurų. Vakarų žiniasklaida parodą jau spėjo pavadinti „Rusijos sausumos pajėgų jėgos demonstravimu“.
Technikos demonstravimas parodoje RAE-2013
Technikos demonstravimas parodoje RAE-2013 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Parodos organizatorių puslapio rae2013.ru nuotr./Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas parodoje RAE-2013
Parodos organizatorių puslapio rae2013.ru nuotr./Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas parodoje RAE-2013

Ketvirtadienį parodoje apsilankiusiam Rusijos ministrui pirmininkui Dmitrijui Medvedevui (prezidentas Vladimiras Putinas tuo metu su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka stebėjo bendras didžiulio masto pratybas „Zapad“) uždaroje zonoje buvo pademonstruoti naujausi karinio pramoninio komplekso pasiekimai. Vėliau Rusijos ministras pirmininkas nepanoro plačiau komentuoti to, ką pamatė. Tačiau jis tvirtino, kad dalį šiandien slaptos technikos, Rusijos ir tarptautinė visuomenė galės išvysti jau 2015 m. kariniame parade, kuriame bus paminėta prieš 70 metų pasiekta pergalė prieš fašistinę Vokietiją.

„Didelė dalis technikos, kuri buvo pademonstruota, jau ne projektavimo ir tobulinimo stadijoje. Jau čia pat tas laikas, kai prasidės jos serijinė gamyba“, – sakė Rusijos ministras pirmininkas.

Pristatoma tik Rusijoje sukurta ginkluotė ir technika

Parodos organizatorių puslapio rae2013.ru nuotr./Paroda RAE-2013
Parodos organizatorių puslapio rae2013.ru nuotr./Paroda RAE-2013

Nepaisant to, kad dalis eksponatų demonstruojama uždaroje zonoje, tūkstančiai lankytojų gali apžiūrėti ir viešai pristatomos technikos. Rusijos žiniasklaida atkreipia dėmesį į tai, kad viešai demonstruojamos kovos mašinos yra nudažytos dykumų maskuojama spalva. Esą taip iš karto orientuojamasi į potencialius pirkėjus.

Šias žiniasklaidos mintis patvirtina ir ekspertai. Jie teigia, kad Rusijos ginklų prekybos ateitis – Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje. Planuojama, kad Rusijos ginklų gamintojai šioje parodoje gali sudaryti kontraktų už maždaug milijardą eurų.

Nors skelbiama, kad parodoje dalyvauja apie 400 užsienio kompanijų darbuotojų, atstovaujančių maždaug pusšimčiui kitų šalių ginklų gamintojų, jie savo produkciją pristato tik stenduose. Karinės technikos ar įrangos jie nedemonstruoja. Viskas, ką mato lankytojai, yra pagaminta Rusijoje.

VIDEO: Ginkluotės demonstravimas parodoje RAE-2013

Taip yra dėl to, kad Rusijos valdžia prieš kurį laiką nusprendė nepirkti užsienyje pagamintos ginkluotės.

„Galime kalbėti tik apie atskirų ginkluotės elementų pirkimą iš užsienio. Mūsų užsienio partneriai puikiai supranta mūsų reikalavimus ir pristato įvairius mus dominančius elementus, galinčius tik papildyti mūsų techniką – ypač tą, kuri skirta eksportui“, – radijo stočiai „Golos Rosiji“ situaciją komentavo Karinės pramoninės komisijos prie Rusijos Federacijos vyriausybės pirmininkas Olegas Bočkariovas.

Vyksta gyvas technikos demonstravimas

Paroda vyksta Sverdlovsko srityje netoli Uralo kalnų, už kurių – tik Sibiro platybės. Tai nuo seno buvo Rusijos ginklų gamybos centrai.

Užsienio žurnalistai atkreipia dėmesį į tai, kad kiekvieną kartą vis besiplečianti RAE pamažu tampa rimta konkurente tokioms prestižinėms Vakaruose vykstančioms ginklų ir karinės technikos parodoms, kaip Eurosatory, IDEX ar DSEI.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad parodoje Rusijoje visi lankytojai gali stebėti tai, ko Vakaruose iki šiol dar nėra buvę.

„Kiekvieną popietę tankai, šarvuočiai ir kita karinė technika demonstruoja savo gebėjimus įveikti kliūčių ruožus ar demonstruoja gyvą šaudymo programą, iš kurios galima susidaryti įspūdį apie demonstruojamos technikos galimybes“, – savo pranešime iš RAE pažymėjo portalo defense-update.com žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius