Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oleksandras Turčynovas apie pergalę prie Mariupolio: fronto liniją nustūmėme 20 km

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Oleksandras Turčynovas praneša apie sėkmingą Ukrainos antiteroristinių pajėgų puolimą prie Mariupolio.
Oleksandras Turčynovas
Oleksandras Turčynovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Artėjant eiliniam derybų raundui dėl taikos Ukrainos rytuose, ir Rusijos remiami teroristai, ir Ukrainos kariuomenė antradienį stengėsi nustumti priešininkų pajėgas kuo toliau ir tokiu būdu padidinti kontroliuojamą teritoriją.

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos sekretorius Oleksandras Turčynovas, kalbėdamas radijo stočiai „Hromadske“, pasidžiaugė pirmuoju per keletą mėnesių itin sėkmingu Ukrainos kariuomenės ir Nacionalinės gvardijos puolimu. Pareigūno teigimu, Ukrainos pajėgos pastūmė fronto liniją per 20 km į Rusijos pusę ir labai sustiprino savo pozicijas regione.

Puolimo avangarde kovojo specialus savanorių pulkas „Azov“, pralaužęs teroristų gynybą ir sudaręs sąlygas pereiti į puolimą. Jo metu vėl atgauta Pavlopolio, Kominternovo, Širokovės ir kitų gyvenviečių kontrolė.

Tuo pat metu „Azov“ paskyroje tinkle „Facebook“ skelbiama, kad pulkas net ir sutemus kaunasi prie Širokino miesto, juda Sachanovo kryptimi. Puolimo metu buvo sužeista 14 Ukrainos karių, mirčių išvengta. Patvirtinta 6 teroristų žūtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius