-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oro desantininkai užbaigė pratybas „Juodoji strėlė 2014“

Didžiausios šių metų Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ lauko taktinės pratybos „Juodoji strėlė 2014”, kuriose dalyvauja apie 1,5 tūkst. karių iš Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų pasiekė finišo tiesiąją.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Ruklos Gaižiūnų poligone įvyko jungtinė Lietuvos karių ir NATO sąjungininkų iš JAV oro desanto ir priešo objektų šturmo operacija.

Operacijos metu brigados „Geležinis Vilkas“ žvalgai kartu JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados parašiutininkais atliko šuolius į priešiškų pajėgų kontroliuojamą rajoną. Persigrupavę ir remiami kitų brigados padalinių, parašiutininkai šturmavo numatytus objektus ir taip neutralizavo ten įsitvirtinusius priešus.

„Dėmesio, dėmesio! Pasiduokite, palikite pastatą, tai paskutinė galimybė likti gyviems“, prieš pat šturmą girdėjosi raginimai iš garsiakalbių. „Priešui“ nepaklusus nugriaudėjo keli galingi sprogimai imituojantys artilerijos apšaudymą, o danguje pasirodė lėktuvas iš kurio netruko pabirti gausus būrys parašiutininkų.

Kariams pasiekus žemę prasidėjo šturmas. Kelias minutes trukusios operacijos metu priešiškos pajėgos buvo sunaikintos, likusiems gyviems, čia pat suteikta medicininė pagalba.

Viskas vyko kaip suplanuota, planas suveikė šimtu procentų

„Buvo puiki galimybė mūsų kariams su amerikiečių kolegomis pasitreniruoti. Mokymų tikslas buvo suderinti karių sąveiką užtikrinant ryšio priemones, taktiką, kitas procedūras. Lietuvos kariams tai buvo nauja patirtis integruojant karių oro desantą į taktinius veiksmus. Viskas vyko kaip suplanuota, planas suveikė šimtu procentų“, – sakė Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Oro desantininkų operacijoje dalyvavo daugiau kaip 100 JAV ir Lietuvos karių.

VIDEO: Karių pratybos Gaižiūnų poligone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius