Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per įprastą skrydį Naujosios Meksikos valstijoje sudužo JAV bepilotis orlaivis „Predator“

JAV pareigūnai aiškinasi, dėl kokių priežasčių Hollomano karinių oro pajėgų bazėje Naujosios Meksikos valstijoje nukrito ir sudužo bepilotis orlaivis MQ-1B „Predator“. Orlaivis sudužo trečiadienį už maždaug 6 mylių (apie 9,66 km) į šiaurės vakarus nuo bazės, tačiau nelaimės priežastys kol kas nėra žinomos.
Naujosios Meksijos valstijoje sudužo bepilotis orlaivis, „labai panašus“ į matomą nuotraukoje
Naujosios Meksijos valstijoje sudužo bepilotis orlaivis, „labai panašus“ į matomą nuotraukoje / JAV KOP/defensetech.org nuotr.

Kaip praneša portalas defensetech.org, kariuomenės atstovė spaudai teigia, kad kol kas nežinoma, ar bepilotis orlaivis sudužo dėl gedimo, ar dėl jį valdžiusio operatoriaus klaidos. Atstovė spaudai taip pat pranešė, kad kariuomenė kol kas negali greitai pateikti sudužusio orlaivio nuotraukos, tad kariškiai išplatino „labai panašaus“ aparato fotografiją (šiek tiek aukščiau).

Skraidantis aparatas atlikinėjo įprastą skrydį. Jam sudužus, niekas nenukentėjo. Kariškiai taip pat pabrėžia, kad per incidentą nenukentėjo ir joks kitas turtas ant žemės.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Portalas defensetech.org taip pat informuoja, kad nuo 1997 m. iki 2012 m. jau sudužo 85 karinių oro pajėgų bepiločiai orlaiviai „Predator“. Paskaičiuota, kad 100 tūkst. skrydžio valandų tenka 6,71 šių sudužusių orlaivių. Tai reiškia, kad bepiločio orlaivio „Predator“ avarijos tikimybė yra daugiau nei dvigubai didesnė, nei, pavyzdžiui, naikintuvo F-16.

VIDEO: Bepiločiai orlaiviai MQ-1 „Predator“ ir MQ-9 „Reaper“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius