Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Porošenka grasino Vladimirui Putinui atskleisti Ukrainoje žuvusių rusų karių duomenis

„Financial Times“ praneša, kad 2014 metų rugpjūčio pabaigoje prieš susitikimą Minske Petro Porošenka pagrasino Rusijos prezidentui, kad atskleis šimtų Ukrainoje žuvusių ar paimtų į nelaisvę rusų karių duomenis iš jų nešiotų žetonų. Tokių priemonių Ukrainos vadovas griebėsi siekdamas taikos savo šalyje, rašo Unian.net.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitikime, kuriame dalyvavęs V.Putinas neigė, kad Ukrainoje kovoja jo šalies kariuomenė, bandyta tartis dėl taikos. Kaip tik po šio susitikimo žiniasklaida skelbė, kad V.Putinas Ukrainos prezidentui pareiškė turįs 1,2 mln. karių, kurie gali per dvi dienas užimti Kijevą ar bet kurią kitą ES ar NATO šalies sostinę.

Dėl paliaubų tuomet pavyko susitarti. P.Porošenka net buvo pasiruošęs peržiūrėti daugelio prekių tarifus, numatytus Asociacijos su ES sutarties ekonominėje dalyje, nes to reikalavo Rusija. Tačiau tam pasipriešino tuometis Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso.

„Financial Times“ šaltinių teigimu, susitikimas Minske rugpjūčio 26 dieną įvyko reikalaujant Ukrainos pusei. Esą P.Porošenka baiminosi, kad jeigu nepavyks pasiekti paliaubų ar pergalės, jis galįs prarasti savo postą. Taip teigia vienas Vakarų diplomatas.

Todėl P.Porošenka skambino V.Putinui ir pagrasino: jeigu kariniai veiksmai nebus nutraukti, Kijevas internete paskelbs informaciją iš karinių žetonų, kuriuos nešiojo rusų kariai, žuvę ar paimti į nelaisvę Ukrainoje. Taip pat bus susisiekta su karių motinomis ir žmonomis ir pranešta, kur jų vyrai yra.

Šitą istoriją, anot „Financial Times“, P.Porošenka pasakojo ne vienam Vakarų diplomatui, bet Rusijos pusė jos nepatvirtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius