Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18 /19:22

Petro Porošenka, išskrisdamas į frontą: mūsų kariai davė į dantis ir atsitraukė

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka iš Kijevo išskrido į antiteroristinės operacijos zoną ATO Rytų Ukrainoje. Prieš tai žurnalistams pareiškė, kad Ukrainos pajėgos iš Debalcevės atitraukiamos planingai ir kad jokios apsupties nebuvo.
P.Porošenka: Ukrainos kariai palieka Debalcevę
P.Porošenka: Ukrainos kariai palieka Debalcevę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vakare P.Porošenka grįš į Ukrainos sostinę ir dalyvaus Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje.

Apie tai iš Borispolio oro uosto pranešė TV kanalo 112 reporteris.

Kariai pademonstravo pasauliui banditų ir separatistų, kuriuos remia Rusija, tikrąjį veidą.

„Prasidėjo planinis karių atitraukimas, jie palieka Debalcevę su visa ginkluote. Aš skrendu į frontą. Grįšiu vakare“, – sakė prezidentas.

19.22 val. ESBO: teroristai atsisakė nutraukti ugnį Debalcevėje

Apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų (DLR ir LLR) atstovai vasario 17 dieną (antradienį) atsisakė nutraukti ugnį antiteroristinės operacijos zonoje, taip pat ir Debalcevėje, nustatė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) specialioji stebėsenos misija trečiadienį vakare per derybas, kuriose dalyvavo Ukrainos, Rusijos ir apsišaukėliškų darinių atstovai.

Trečiadienį vakare ESBO išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad tokią DLR ir LLR poziciją per derybas pareiškė šių darinių atstovai.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo atstovas patvirtino, kad Ukraina pasirengusi nutraukti ugnį. DLR ir LLR pareiškė, kad jie nepasirengę nutraukti ugnį. ESBO stebėtojai priminė, kad šis atsisakymas nutraukti ugnį akivaizdžiai prieštarauja ankstesniam susitarimui. Be to, tai riboja stebėtojų judėjimą“, – sakoma pranešime spaudai.

Kaip skelbta anksčiau, antradienį ESBO specialiosios stebėsenos misijos atstovams nepavyko patekti į Debalcevę dėl stipraus šaudymo.

18.45 val. Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, per pastarąsias dienas Debalcevėje žuvo 22 kariai, dar daugiau kaip 150 buvo sužeista.

Papildyta 14.11 val. Ukrainos vadovo teigimu, vyriausybinių pajėgų atitraukimas iš Debalcevės buvo suplanuotas. Jis vyko Rusijos remiamiems teroristams apšaudant ukrainiečius sunkiosios artilerijos ugnimi.

„80 proc. pajėgų išvesta sėkmingai, dar laukiame dviejų kolonų“, – sakė P.Porošenka.

Atsikirto teroristų propagandai

P.Porošenka ir toliau tvirtina, kad jokio „Debalcevės katilo“ nebuvo, Ukrainos pajėgos kontroliavo miestą.

„Mūsų daliniai pasitraukė planuotai ir organizuotai, su visa savo karine technika“, – prezidentas neigė teroristų skleidžiamas paskalas, kad ukrainiečiai sudėjo ginklus.

„Tokiu savo poelgiu – karinių dalinių išvedimu – mes pribloškėme Rusiją. Juk dar vakar jos remiami smogikai reikalavo pasiduoti, iškelti baltą vėliavą ir atiduoti ginklus. Bet mūsų kariai garbingai apgynė Tėvynės gynėjų vardą ir davė į dantis tiems, kurie bandė mus apsupti“, – sakė prezidentas.

Kalbėdamas snieguotame aerodrome šalia Kijevo, prieš išskrisdamas į kovos veiksmų zoną, P.Porošenka gyrė Ukrainos pajėgas, įvykdžiusias savo pareigą ginant Debalcevę, sakydamas, kad kariai pademonstravo pasauliui „banditų ir separatistų, kuriuos remia Rusija, tikrąjį veidą“.

Pasak prezidento, apie 80 proc. karių buvo išvesti iš Debalcevės su savo ginkluote, o vėliau iš to miesto turėtų išvykti dar dvi kolonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius