Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą pratyboms Lietuvoje atgabenamos JAV artilerijos sistemos „Paladin“

Į šeštadienį Lietuvoje vyksiančias tarptautines pratybas „Ugninis griausmas 2015“ atvyksta Jungtinių Amerikos Valstijų sausumos pajėgų 155 mm savaeigių haubicų būrys iš 1–41 Lauko artilerijos bataliono. Kariai pratyboms atsigabena keturias artilerijos sistemas M109A6 „Paladin“ ir kitą logistikos techniką.
Asociatyvinė nuotr. Pratybos
Asociatyvinė nuotr. Pratybos / KAM nuotr.

JAV kariuomenės artilerijos sistema „Paladin“ – tai 155 mm pabūklu ginkluota savaeigė artilerijos haubica, kuri primą kartą JAV Sausumos pajėgoms buvo pristatyta dar 1960 metais. Į Lietuvą pratyboms atgabenami jau devintosios kartos šios ginkluotės modeliai M109A6 „Paladin“, kurių maksimalus šaudymo nuotolis yra iki 30 km. Vienos artilerijos sistemos įgulą sudaro 6 kariai – vadas, šaulys, šaulio padėjėjas, vairuotojas ir 2 užtaisytojai.

Generolo Povilo Plechavičiaus (Klaipėdos r.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Pabradė) poligonuose rengiamos pratybos „Ugninis griausmas“ vyks balandžio 13–24 d., jose dalyvaus apie 450 karių iš keturių NATO šalių: JAV, Lenkijos, Lietuvos ir Portugalijos.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų organizuojamos tarptautinės pratybos „Ugninis Griausmas“ Lietuvoje rengiamos jau trečią kartą. Kasmet norą dalyvauti jose pareiškia vis daugiau NATO šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius