-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politikai dairosi naujo kariuomenės vado

Po kelių mėnesių baigiasi Lietuvos kariuomenės vado Arvydo Pociaus kadencija. Politikai turi savo favoritų, kam derėtų patikėti šalies ginkluotąsias pajėgas, rašo „Lietuvos žinios“.
Arvydas Pocius
Arvydas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liepos 27 dieną sukanka penkeri metai, kai kariuomenės vadu buvo paskirtas A.Pocius. Tądien jis turėtų netekti šių pareigų, mat įstatyme numatyta, kad kariuomenės vadas jas eina ne ilgiau kaip penkerius metus.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Prezidentės spaudos tarnyba informavo, kad šiuo metu klausimas dėl kariuomenės vado kandidatūros nesvarstomas, dėl jo kandidatūros bus sprendžiama prasidėjus naujai prezidento kadencijai.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigė matantis keletą kandidatūrų į kariuomenės vadus, kurias galėtų remti. Anot jo, naujasis vadas turi būti patyręs generolas, tarnavęs NATO vadavietėse, puikiai susipažinęs su šiuolaikine saugumo ir gynybos politika.

Šalies ginkluotosios pajėgos patikimos generolo laipsnį turinčiam karininkui. Be A.Pociaus, šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja aštuoni generolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius