-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos armija dėl antsiuvo su nacių šūkiu pašalino kario nuotrauką

Prancūzijos kariuomenė pašalino iš armijos tinklalapio nuotrauką, kurioje matomas vienas iš Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR) dislokuotų karių, demonstruojantis antsiuvą su nacių šūkiu.
Prancūzų karys su nacistiniu antsiuvu
Prancūzų karys su nacistiniu antsiuvu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Toje nuotraukoje matyti ginklą laikantis karys, ant kurio uniformos peties antsiuvas su Prancūzijos vėliava, skaičiumi 32 ir nacių SS šūkiu: „Ištikimybė yra mano garbė“, nurodė naujienų televizija BFMTV.

Prancūzų karys su nacistiniu antsiuvu
Prancūzų karys su nacistiniu antsiuvu

Armija šią nuotrauką pašalino penktadienį.

„Toks požiūris nepriimtinas, jis neatspinti ginkluotųjų pajėgų tikrovės“, – teigė armijos atstovas pulkininkas Gilles'is Jaronas.

Pasak jo, minėtas karys turėtų būti „nedelsiant nušalintas“, kai tik bus nustatyta jo tapatybė.

„Karys dėvi antsiuvą, kuris nėra karinės uniformos dalis ir kurio įrašas susijęs su visuotinai smerkiama ideologija“, – pažymėjo G.Jaronas.

BFMTV nurodė, kad armija tą nuotrauką buvo paskelbusi savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, kurioje nušviečiamos operacijos užsienyje.

„Karys dėvi antsiuvą, kuris nėra karinės uniformos dalis ir kurio įrašas susijęs su visuotinai smerkiama ideologija“, – pažymėjo G.Jaronas.

Paryžius dislokavo 1 600 karių Centrinės Afrikos Respublikoje, buvusioje Prancūzijos kolonijoje, sustiprindamas Afrikos taikdarių pajėgas, mėginančias pažaboti smurto tarp krikščionių ir musulmonų protrūkį po kovą įvykusio perversmo, kuriam vadovavo musulmoniška sukilėlių grupuotė.

Prancūzijos armija taip pat sulaukė prieštaringų vertinimų sausį, kai žiniasklaida paskelbė nuotrauką, kurioje matomas vienas iš Malyje dislokuotų prancūzų karių, prisidengęs veidą nuo dykumos dulkių skarele su kaukolės atvaizdu. To kario įvaizdis buvo panašus į vieno veikėjo iš populiaraus karinio žaidimo „Call of Duty“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius