-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pratybų metu persekiota ir tramdyta pasieniečiams nepaklususi karinė komanda

Pasieniečių organizuotų pratybų metu Kenos stotyje imituota iš sustojusio tranzitinio traukinio pasišalinusių asmenų paieška bei išlaipinti Lietuvos pareigūnų nurodymų nevykdę karinės komandos nariai.
Pratybos Kenos stotyje
Pratybos Kenos stotyje / VSAT nuotr.
Temos: 2 Kena Pratybos

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardoje vyko taktinės pratybos. Pagal jų legendą į Lietuvą įvažiavusiame ir Kenos kontrolės punkte sustojusiame tranzitiniame traukinyje kilo neramumai.

Nors per šalies teritoriją tranzitu vykę karinės komandos nariai turėjo visus reikiamus dokumentus, dalis jų elgėsi nedrausmingai, nepaisė Lietuvos pareigūnų reikalavimų. Incidento metu nepaklusę kariškiai savavališkai išlipo iš vagono ir pasileido į Lietuvos gilumą.

Be įvykių centre buvusių pasieniečių, į pažeidėjų paiešką įsitraukė Vilniaus rajono policija, taip pat į orą paieškai ir persekiojimui buvo pakeltas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis. Operacijos metu buvo bendradarbiaujama su Lietuvos kariuomenės atstovais.

Tokios pratybos buvo puiki galimybė patikrinti pasieniečių sąveiką ir su geležinkeliečiais – šiems pagal legendą patikėta atkabinti traukinio vagoną su nedrausmingais užsieniečiais bei perstatyti jį į saugią vietą. Čia pratybų metu buvo imituotas vagono šturmas bei kitų pasieniečiams nepaklususių karinės komandos narių sutramdymas bei išlaipinimas iš traukinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius