-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras ramina garsius sportininkus: „Jums tarnauti nereiks, tai tik klaida“

Premjeras Algirdas Butkevičius įsitikinęs, kad garsūs Lietuvos sportininkai neturi atlikti privalomosios karinės tarnybos, nors ir buvo įrašyti į trečiadienį paskelbtus šauktinių sąrašus.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Adam Nurkiewicz. Mediasport nuotr.

Kaip jau rašė 15min.lt, į šauktinių sąrašą buvo įrašytas Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas Sabonis, geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, vienas geriausių pastarųjų metų jaunųjų futbolininkų Lukas Spalvis ir kiti profesionalūs sportininkai.

Tačiau ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime A.Butkevičius nuramino, kad visi šie sportininkai į šaukiamųjų sąrašus pakliuvo per klaidą.

„Manau, kad tie žmonės tikrai nebus šaukiami. Tokių atvejų pasitaiko ir pasitaikys. Pats puikiai atsimenu, kada mokiausi vienuoliktoje klasėje, aš buvau pakviestas atlikti medicininę patikrą. Pasirodo, ir anais laikais buvo daromos klaidos. Manau, žmogiška yra kai kada  suklysti, bet geriausia, kad tos klaidos būtų ištaisytos ir jų būtų kuo mažiau“, – pareiškė A.Butkevičius, atsakydamas į liberalo Andriaus Mazuronio klausimą.

Trečiadienį Krašto apsaugos ministerija paskelbė 37 tūkst. potencialių šauktinių sąrašą, tačiau iš jo atlikti 9 mėnesių karo tarnybą bus pakviesta tik apie 2 tūkst. jaunuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius