Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš „Islamo valstybę“ besikaunantis amerikietis nenusikrato seksualinio užpuoliko etiketės

Kovotoju už laisvę prisistatantis Michaelas Windeckeris pasižymi ne tik ryžtu, bet ir labai neaiškia praeitimi. Mažoje amerikiečių grupėje, padedančioje kurdams kautis su „Islamo valstybės“ teroristais, jis tapo atsiskyrėliu, skelbia dailybeast.com.
M.Windeckeris.
Michaelas Windeckeris / „Twitter“ nuotr.

Buvusio baikerio praeitis JAV atsekė jį iki pat Irako, kur jis kaunasi vietos kurdų gretose. Pasklidus kalboms, kad jam buvo pateikti net 28 kaltinimai dėl įvairiausių nusikalstamų veikų, amerikietis prarado ir kovos draugų, ir vietos vadų pasitikėjimą.

Žiniasklaidos dėmesio amerikietis sulaukė parodžius dokumentinį filmą apie amerikiečių kovą Irake. „Mes visi turime praeitį ir aš ne kitoks. Esu žmogus. Mano kriminalinė praeitis jau atitaisyta, aš atsėdėjau savo laiką“, – aiškino M.Windeckeris.

JAV žurnalistai pasidomėjo, kokiais nusikaltimais buvo kaltinamas su „Islamo valstybe“ besikaunantis vyrukas, ir liko nustebę. M.Windeckeris buvo areštuotas net 28 kartus. 1994 metais Kolorado valstijos policija jį sučiupo dėl trečio laipsnio seksualinio 14-metės užpuolimo. M.Windeckeriui tuo metu buvo dvidešimt metų.

Išvykęs į Iraką amerikietis sulaukė tarptautinio žiniasklaidos dėmesio. Jis buvo rodomas pavyzdžiu savanorio, besikaunančio su „Islamo valstybe“ kurdų gretose. „Jo asmenybė, kurią jis pateikė amerikiečių žurnalistams, buvo klasta. Jis nepataisomas melagis. Žinojome, kad su juo kažkas negerai jau pirmomis dienomis“, – pasakojo kitas JAV savanoris kurdų gretose Samuelis Swannas.

Nė vienas iš kurdų ar amerikiečių negalėjo nieko prikišti M.Windeckerio karinei tarnybai, tačiau daugelis karių teigė, kad stengiasi laikytis nuo jo atokiau ir nepasitiki jo praeitimi bei neatsargiu elgesiu mūšio lauke.

Viešai paklaustas apie savo praeitį Kolorado valstijoje jis teigė: „Visi gali nueiti į Kolorado seksualinius užpuolikus registruojantį tinklalapį ir pažiūrėti – mano byla ten uždaryta.“

Visi gali nueiti į Kolorado seksualinius užpuolikus registruojantį tinklalapį ir pažiūrėti – mano byla ten uždaryta.

Tiesa, tai nepaguodžia melagį įsileidusių kurdų pajėgų ir jo kolegų amerikiečių.

„Jis yra savanoris ir mes jam dėkingi už tarnybą, bet mums nereikalingi nusikaltėliai“, – teigė kurdų pešmergų vadas, generolas Tariqas Hawleris, ankstesniuose reportažuose teigiamai atsiliepęs apie M.Windeckerio tarnybą.

„Niekam jis čia nebereikalingas. Mes norime išspardyti jo užpakalį. Tikiuosi, kad jis pateks į kalėjimą grįžęs į JAV. Jis mums čia didžiulė kliūtis“, – teigė S.Swannas, besikaunantis prieš „Islamo valstybės“ gaują.

Tokie kovotojai, besikaunantys pešmergų gretose, nėra niekaip registruoti. JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry teigimu, visiems amerikiečiams, kurie yra įsivėlę į karinius veiksmus Sirijoje ar Irake, gali būti atšaukti JAV pasai.

Ekspertų teigimu, tokie žmonės kaip M.Windeckeris dalyvavimą kariniuose veiksmuose laiko galimybe ištaisyti savo praeities klaidas. Pats M.Windeckeris teigė: „Aš čia tik dėl žmonių… Dėl tų, kurie nori gyventi taikų gyvenimą, bet jiems trukdo „Islamo valstybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius