-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešrinkiminiai Vladimiro Putino pažadai kariuomenei: 400 tarpžemyninių raketų, 2 300 tankų, 100 karinių kosminių aparatų ir dideli atlyginimai

Per dešimt metų Rusijos kariuomenės arsenalas bus papildytas didžiuliu kiekiu visiškai naujos technikos, kuri „mato“ toliau, šaudo tiksliau ir reaguoja greičiau nei analogiškos bet kurio potencialaus priešo sistemos. Tokius pažadus naujame straipsnyje, kurį išspausdins „Rossijskaja gazeta“, žarsto šios šalies premjeras ir kandidatas į prezidentus Vladimiras Putinas.
Rusijos karys
Rusijos karys / ITAR-TASS/„Scanpix“ nuotr.

Straipsnis pavadinimu „Būti stipriems: Rusijos nacionalinio saugumo garantijos“ pasirodys tik pirmadienį, tačiau leidinio interneto svetainėje straipsnio ištraukos pasirodė jau išvakarėse.

Pasak V.Putino, iki 2022 metų kariuomenei bus perduota 400 antžeminio ir jūrinio bazavimo  tarpžemyninių balistinių raketų, 8 povandeniniai raketiniai strateginės paskirties kreiseriai, apie 20 daugiatikslio panaudojimo povandeninių laivų, per 50 antvandeninių kovos laivų ir apie 100 karinės paskirties kosminių aparatų.

Be to, V.Putinas Rusijos kariuomenei taip pat pažadėjo per 600 modernių lėktuvų, tarp jų – ir penktosios kartos naikintuvų, per 1 000 sraigtasparnių, 28 pulko zenitinių raketinių sistemų S-400 komplektus, 38 divizijos zenitinių raketinių kompleksų „Vitiazj“ komplektus ir 10 brigados raketinių kompleksų „Iskander-M“ komplektų. Dar straipsnyje žadama kariuomenei per dešimt metų perduoti 2 300 tankų, apie 2 tūkst. savaeigių artilerijos kompleksų bei pabūklų ir per 17 tūkst. karinių automobilių.

Toliau V.Putinas žarsto pažadus asmeniškai kariškiams. Straipsnyje žadama kariškių atlyginimus pakelti iki kvalifikuotų svarbiausių ūkio sričių specialistų atlyginimų ar dar labiau. Straipsnyje taip pat kalbama apie geresnes socialines garantijas kariškiams: sveikatos apsaugos paslaugas, draudimą, nemažą pensiją ir pagalbą rasti naują darbą išėjus į atsargą.

„Mūsų tikslas – visiškai profesionalios armijos sukūrimas“, – lenta.ru cituoja V.Putiną. Pasak jo, iki 2017 metų milijoninėje Rusijos kariuomenėje turi būti 700 tūkst. profesionalų, o iki 2020 metų šauktinių turėtų sumažėti iki 145 tūkst.

Tai jau šeštasis V.Putino straipsnis Rusijos žiniasklaidoje šiemet. Anksčiau kandidatas į prezidento postą paskelbė straipsnius „apie Rusijai mestus iššūkius“ („Izvestija), apie nacionalinę politiką („Nezavisimaja gazeta“), apie demokratijos vystymąsi („Komersant“), apie ekonominį vystymąsi („Vedomosti“) ir apie socialinę politiką („Komsomolskaja pravda“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius