Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prisiekė pirmoji Bazinių kario savanorio įgūdžių kurso karių laida

Penktadienį Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje (Jonavos r.) Lietuvos Respublikai prisiekė pirmoji Bazinių kario savanorio įgūdžių kurso karių laida.
Priesaika
Priesaika / Vyr. ltn. Tomo Pakalniškio nuotr.

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, iškilmingoje karių priesaikos ceremonijoje dalyvavo Mokymo ir doktrinų valdybos vadas pulkininkas Gintaras Ažubalis, Mokomojo pulko vado pareigas laikinai einantis plk. ltn. Viktoras Liepinš, buvęs krašto apsaugos viceministras Edmundas Simonaitis, Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių vadai ir vyriausieji puskarininkiai, karių savanorių artimieji ir kiti svečiai.

100 karių savanorių Bazinio kario savanorio įgūdžių kursą Mokomajame pulke pradėjo liepos 9 dieną. Vidutinis tarnaujančių jaunuolių amžius 19–24 metai. Tarnauti jaunuoliai atvyko iš visų šešių KASP rinktinių – Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos, Alytaus regionų.

Sėkmingai baigę Bazinio kario savanorio įgūdžių kursą kariai savanoriai iškilmingai prisiekė Lietuvos Respublikai, ši ceremonija nepaprastai didinga ir įsimintina prisiekiantiems kariams. Karys prisiekia ne tik ištikimai tarnauti savo šaliai, vykdyti vadų įsakymus bet ir negailėdamas jėgų ir gyvybės ginti savo valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę.

Prisiekusių karių vardu teisė pagerbti Mokomojo pulko kovinę vėliavą buvo suteikta kariui savanoriui Ignui Stankui. Kurso metu karys pasižymėjo sąžiningai vykdomomis pareigomis, motyvuotai siekė įsisavinti ir įsisavino dėstomą medžiagą, visada puoselėjo kario vardą ir rodė gerą asmeninį pavyzdį savo tarnybos draugams. Ignas ateityje save mato Lietuvos kariu ir sieks tapti profesinės karo tarnybos kariu Lietuvos kariuomenėje.

Prisiekusius karius palaimino ir sveikinimo žodį tarė kapelionas kapitonas Saulius Noretas.

Iki šių metų liepos 1 dienos šis kursas buvo organizuojamas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione Klaipėdoje. Kurso metu būsimi kariai įgijo būtiniausias karines žinias ir įgūdžius, susipažino su taktikos, inžinerijos, ginkluotės, topografijos ir kitų karinių dalykų pagrindais.

Šiuo metu KASP tarnauja daugiau nei keturi tūkstančiai karių savanorių, kurie yra rengiami Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos karinei apsaugai ir gynybai, tarptautinėms operacijoms taip pat teikti pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje