Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13 /19:46

Prorusiškų separatistų paleista raketa pataikė į autobusą ir užmušė 10 ukrainiečių

Ukrainos rytuose per vyriausybės pajėgų posto apšaudymą sistemos „Grad“ raketomis prie Volnovachos Donecko srityje, pataikyta į reisinį autobusą. Žuvo 10 žmonių, sužeista 18; pastarųjų sužeidimai yra įvairaus sunkumo, patikslino Donecko srities administracija apie antradienį įvykusį incidentą.
Separatistų sušaudytas autobusas šalia Donecko
Separatistų sušaudytas autobusas šalia Donecko / Oleksiy Matsuka / facebook.com nuotr.

„Antradienį 16 val. 30 min. turimais duomenimis, per Ukrainos blokposto apšaudymą prie Volnovachos nukentėjo 18 žmonių, kurie buvo pristatyti į Volnovachos centrinę rajono ligoninę“, – pranešė administracija, remdamasi regiono sveikatos apsaugos departamentu.

Taip pat nurodoma, kad sužeidimų yra įvairių; vienas nukentėjęs asmuo išvežtas į Mariupolį. „Kalbant apie žuvusiuosius, jų skaičius nepakito – 10 žmonių, iš kurių keturi – vyrai, šešios – moterys“, – sakoma pranešime.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerijos Donecko regiono departamento vadas Viačeslavas Abroskinas telefonu naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvo 10 civilių gyventojų ir dar 13 sužeista.

Pasak vietinės policijos, raketa galėjo būti „paklydėlė“, prorusiškų teroristų paleista į vyriausybės karių postą plente, jungiančiame Donecką su Azovo jūros pakrante Ukrainos pietryčiuose.

Ukrainos pajėgų karinės kampanijos rytuose spaudos centro paskelbtame pranešime anksčiau minėta, kad per incidentą, kuris įvyko maždaug už 35 kilometrų į pietvakarius nuo teroristų tvirtove laikomo Donecko, be minėtų žuvusiųjų dar maždaug 20 žmonių buvo sužeista.

„Pataikyta tiesiai į keleivinį reisinį autobusą“, – parašė V.Abroskinas „Facebook“ paskyroje. Dar jis nurodė, kad eismas Ukrainos pajėgų kontroliuojamu keliu tarp Donecko ir Mariupolio uždarytas.

Ukrainos generolas Bohdanas Bondaris sakė parlamentarams, kad teroristai surengė provokaciją, smogdami iš gyvenamojo rajono, tikėdamiesi sulaukti atsakomosios vyriausybės karių ugnies, kuri pražudytų nemažai civilių.

Pačių teroristų interneto paskyrose iš karto buvo pasidžiaugta, esą sunaikintas ukrainiečių postas, nurodo unian.com.

„Gauta informacija: sunaikintas „ukropų“ (taip jie vadina Ukrainos vyriausybės pajėgų karius) blokpostas prie išvažiavimo iš Volnovachos į Donecką“, – parašyta vienoje žinutėje.

Vėlai ši žinutė buvo paredaguota: „Apie Volnovachos blokpostą gaunama prieštaringa informacija: apie provokaciją ir apie sunaikintą blokpostą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius