Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasta nuolauža, įrodanti, kad keleivinį lėktuvą numušė Rusijos arba jos kolaborantų paleista raketa

Viena metalinė skeveldra, rasta oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo sudužimo vietoje, atitinka „žemė–oras“ tipo raketos „Buk“ fragmentą, ketvirtadienį paskelbė vienas Nyderlandų transliuotojas, o šis faktas atrodo palaikantis prielaidą, kad keleivinis laineris buvo numuštas Rusijos remiamų kolaborantų Rytų Ukrainoje.
Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos?
Ukrainoje sudužęs Malaizijos laineris „Boeing 777“ su 295 žmonėmis numuštas iš Rusijos teritorijos? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuolaužą prieš kelis mėnesius rado vienas olandų žurnalistas Hrabovės kaime, esančio netoli tos vietos, kur nukrito 298 keleivius ir įgulos narius skraidinęs Malaizijos lėktuvas.

Nyderlandų televizija RTL nurodė, kad pateikė tą skeveldrą ištirti tarptautiniams ekspertams, tarp jų Londone įsikūrusio gynybos analitinio centro „IHS Jane's“ specialistams, kurie sakė, kad tas fragmentas atitinka Rusijos gamybos priešlėktuvinės gynybos komplekso „Buk“ raketos sprogstamojo užtaiso dalį.

Šio lainerio katastrofa buvo svarbus posūkio taškas Ukrainos konflikte tarp Kijevo vyriausybės ir Maskvos remiamų kolaborantų: ji sustiprino Vakarų vyriausybių ryžtą paskelbti sankcijas tiek apsišaukėliškų regionų lyderiams, tiek Maskvai.

Tačiau Rusija tvirtino, kad lėktuvą numušė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Olandijos saugumo biuras, tiriantis Malaizijos lainerio katastrofos priežastis, reaguodamas į RTL pranešima pabrėžė, kad tyrime daroma „visokeriopa pažanga, o jis sutelktas į daug daugiau šaltinių negu viena skeveldra“.

Preliminariose išvadose, kurios buvo paskelbtos praeitais metais, sakoma, kad lėktuvas sudužo dėl susidūrimo su dideliu greičiu skriejusiomis skeveldromis, bet neįvardijo jų šaltinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius