-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Ukrainos sienos esančiame Rusijos poligone – paslaptingos mirtys ir sprogimai

Rusijos Rostovo regione esančiame Kuzmino poligone vienas po kito nutinka mįslingi incidentai, verčiantys abejoti Rusijos karinių pajėgų pateikiama informacija, esą tai nelaimingi atsitikimai, skelbia gazeta.ru.
Rusijos kariai Kryme
Rusijos kariai Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienio rytą nugriaudėjęs artilerijos sistemos sprogimas poligone sukėlė gaisrą, kuris supleškino 30 automobilių, lengvus sužeidimus patyrė šeši kariai. Pasak karius priėmusios Neklinovo ligoninės gydytojo Dmitrijaus Kuznecovo, kariai patyrė nesunkius nudegimus.

Iš nelaimės vietos skubiai evakuoti buvo šalia poligono gyvenantys žmonės.

„Šis poligonas neprieinamas civiliams, tad mes nežinome, kokiais reikalais jie ten užsiima. Aišku tik tiek, kad civiliai nenukentėjo“, – teigė vietos valdžios atstovas Aleksandras Choviakovas.

Paslaptinga nelaimių seka

Ilgą laiką šiame poligone nevyko rimtų karinių pratybų, tačiau 2014 metų kovo mėnesį, Rusijai slapta pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje, į šį poligoną permesti 4 tūkstančiai desantininkų, artilerijos sistemos, karinės mašinos ir aviacija. Pradėjo vykti taktiniai mokymai, desantininkų pratybos.

Po trijų mėnesių, įsisiūbavus kariniams veiksmams Ukrainoje, pasipylė paslaptingos nelaimės, kurių metu žūdavo ar buvo sunkiai sužeidžiami kariai. Štai vien rugpjūčio 9 ir 11 dienomis nutiko du incidentai, kurių metu žuvo devyni 18-osios motorizuotos brigados kariai – žvalgai.

Po trijų mėnesių pasipylė paslaptingos nelaimės, kurių metu žūdavo ar buvo sunkiai sužeidžiami kariai. Rugpjūčio 9 ir 11 dienomis nutiko du incidentai, kurių metu žuvo devyni 18-osios motorizuotos brigados kariai.

Šeši iš jų – eiliniai, du – leitenantai ir vienas seržantas. „Tyrimas patvirtino šių kareivių žūtis, tačiau aplinkybės nebuvo skelbiamos. Nebuvo keliamos jokios baudžiamosios bylos dėl neatsargumo“, – aiškino įvykiais susidomėjęs Sergejus Krivenko.

„Galima spėti, kad šie kariai žuvo visai ne poligone, tačiau jų žūtys buvo registruotos kaip incidentų pratybų metu dalis“, – pridūrė jis. Aukų artimiesiems skubiai buvo išmokamos 5 milijonų rublių kompensacijos (3 milijonai – iš specialaus Gynybos ministerijos draudimo fondo).

Rusijos žiniasklaidoje yra pasirodę nemažai liudijimų, kad Rusijos kariai slapta kariauja Ukrainoje, tie, kurie žūsta, tyliai palaidojami, o artimiesiems meluojama, kad jie žuvo per pratybas.

Sprogimai, aukos, bet jokio tyrimo

„Keista, sprogimai vyksta, aukų yra, bet jokio tyrimo“, – stebėjosi S.Krivenko.

Keista, sprogimai vyksta, aukų yra, bet jokio tyrimo, – stebėjosi S.Krivenko.

Buvusio karininko Sergejaus Rykalino nuomone, tokie incidentai paaiškinami netvarka karinės pajėgose.

„Tame poligone tikrai per daug aukų, bet viską paaiškina saugos nesilaikymas ir nemokėjimas elgtis su karine technika, nesilaikoma Gynybos ministerijos rekomendacijų“, – aiškino jis.

Rusijos gynybos ministerija paslaptingos incidentų virtinės Rostovo regiono poligone nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius