-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija didins kariuomenės dalinių skaičių Kryme, Arktyje ir Karaliaučiuje

Naujojoje Rusijos Federacijos gynybos doktrinoje pabrėžiama būtinybė apsaugoti Rusijos interesus Arkties regione. Todėl 2015 metais planuojama „padidinti kariuomenės karinius pajėgumus“ šiame regione, taip pat Kryme ir Kaliningrado srityje. Tokius Rusijos karinių pajėgų generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo žodžius cituoja Tvn24.pl.
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Karinė technika Maskvos Raudonojoje aikštėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Gerasimovo teigimu, šiems regionams bus skiriamas ypatingas dėmesys. „2015 metais Gynybos ministerijos pastangos bus nukreiptos į kariuomenės karinių pajėgumų stiprinimą. Ypatingas dėmesys bus skirtas daliniams Kryme, Kaliningrado srityje ir Arktyje“, – sakė kariškis.

Naująją Rusijos karinę doktriną Vladimiras Putinas pasirašė pernai gruodį. Joje pabrėžiama būtinybė saugoti Rusijos interesus Arkties regione, taip pat atkreipiamas dėmesys į NATO plėtrą, o tai esą kelia grėsmę Rusijai.

Rusija ir anksčiau kalbėjo apie savo pajėgų stiprinimą Arktyje, tą ketinta padaryti iki 2014 metų pabaigos. Nuo gruodžio 1-osios pradėjo veikti strateginė vadavietė Arktyje, kuri iš esmės yra nauja, penktoji, Rusijos Federacijos karinė apygarda. Rusija Arktyje aktyvų karinį veikimą pradėjo 2012 metais.

Šios apygardos įsteigimas susijęs su Rusijos noru išplėsti savo įtakos sferą Arktyje. Maskva ketina kreiptis į Jungtinių Tautų organizacija su prašymu padidinti Rusijos teritoriją Arktyje. Jeigu prašymas bus patenkintas, Rusija įgis teises į 1,2 mln. kv. km teritoriją Arkties vandenyne, o visų pirma – į ten esančius naftos ir dujų telkinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius