-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija kurs dar vieną karinę bazę Baltarusijoje – naikintuvais Su-27 gąsdins kaimynus

2016 metais Baltarusijoje turėtų būti įkurta dar viena Rusijos karinių oro pajėgų bazė. Joje ketinama dislokuoti naikintuvus Su-27, pareiškė Rusijos karinių oro pajėgų vadas generolas Viktoras Bondarevas, rašo Tvn24.pl.
Rusijos Su-27 naikintuvai
Rusijos Su-27 naikintuvai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši bazė turi būti įkurta 2016 metais. Apie šią idėją žurnalistas V.Bondarevas papasakojo lankydamasis karinės aviacijos objektuose Tatarstane.

Rusijos naikintuvai bus dislokuoti nuolatiniam buvimui Babruiske, kur jau pradedama atstatyti rusiškiesiems Su-27 pritaikyta infrastruktūra.

Šioje bazėje rusiški naikintuvai ir dabar dislokuojami, tačiau tik periodiškai. 2014 metų kovą Babruiske nusileido 6 naikintuvai Su-27P ir trys krovininiai orlaiviai. Šiame kariniame oro uoste nuolat nėra ir baltarusiškų lėktuvų, tik paramos ir aprūpinimo pajėgos. Sovietmečiu čia buvo bombonešiai Tu-22M3.

Babruiskas būtų jau antra nuolatinė Rusijos karinių oro pajėgų bazė Baltarusijoje. Dar viena yra Baranovičiuose, gana arti tiek Lietuvos, tiek Lenkijos sienos. Tad Babruiske dislokuoti naikintuvai greičiau taikys į Ukrainą, o ne į vakarines Baltarusijos kaimynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius