Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija liko be priešraketinės apsaugos sistemos: naujoji dar nepaleista, senoji jau neveikia

Rusija liko be kosminio apsaugos skydo. Kaip rašo newsru.com, tai susiję su tuo, kad pirmojo Vieningosios kosminės sistemos palydovo „Tundra“ paleidimas atidėtas iki šių metų vasaros, o senoji raketų aptikimo sistema jau nebeveikia. Paleidimas įstrigo dėl techninių problemų.
Vieningosios kosminės sistemos palydovo „Tundra“ paleidimas atidėtas iki šių metų vasaros.
Vieningosios kosminės sistemos palydovo „Tundra“ paleidimas atidėtas iki šių metų vasaros. / Rusijos gynybos ministerijos nuotr.

Palydovą ketinta paleisti 2013 metais, tada ši data buvo perkelta į 2014-ųjų pabaigą arba 2015-ųjų pradžią. Dabar jau kalbama, kad tai įvyks ne anksčiau nei birželį, teigia „Komersant“, remdamasis savo šaltiniais Gynybos ministerijoje ir kosminių raketų pramonėje.

Pirmasis palydovas „Tundra“ turėjo pakeisti dar iš sovietmečio paveldėtą ir beviltiškai pasenusią balistinių raketų aptikimo sistemą „Oko-1“. Ši sistema yra dalis viso komplekso, kuris privalo įspėti apie raketų antskrydžius.

Paskutinis stacionarus aparatas, įspėjantis apie balistinių raketų paleidimą, nustojo veikti 2014 metų balandį. Dar du orbitoje besisukę aparatai ten buvo iki šių metų sausio pabaigos. Tad iki tol, kai bus paleistas naujasis palydovas „Tundra“, kosmose nebeliks nė vieno tokią užduotį atliekančio aparato.

Rusijos gynybos ministerija ragina situacijos nedramatizuoti ir tvirtina, kad visus galimus raketinius pavojus kontroliuoja radiolokacinės stotys, sudarančios ant žemės esančią sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius