-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija perdavė Ukrainai penkis karius, kuriuos anksčiau kaltino karo nusikaltimais

Sekmadienio naktį į Ukrainą grįžo 72-osios brigados kariai, kurie praėjusią savaitę gindamiesi nuo teroristų buvo priversti įžengti į Rusijos teritoriją. Ten sulaikyti jie buvo įtariami „karo nusikaltimų“ vykdymu Donbase regione, tačiau šeštadienį Rusija paskelbė neradusi to įrodymų, rašo naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

Apie karių grįžimą spaudos konferencijoje pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka.

„Turime gerų žinių. Šiąnakt, maždaug 1.40 val., rusų pasieniečiai mums perdavė penkis 72-osios brigados karius, kuriuos Rusijos Federacija buvo neteisėtai sulaikiusi savo teritorijoje, – pranešė jis. – Perdavimas įvyko Melovojės sienos kirtimo punkte Luhansko srityje. Visi penki kariai yra saugioje vietoje.“

A.Lysenkos teigimu, Ukrainos kariai kelias dienas praleido Rusijos kalėjime. „Jie atlaikė spaudimą, nieko nebuvo įrodyta, todėl Rusijos Federacijos Tyrimų komitetas buvo priverstas pripažinti, kad šie kariai neįvykdė nusikaltimų, ir turėjo juos paleisti“, – aiškino jis.

Analitinio centro atstovas sakė, kad visų į Ukrainą grįžusių karių sveikatos būklė yra patenkinama. „Jie yra vietoje, kur gali gauti visokeriopą pagalbą – ir psichologinę“, – teigė jis.

A.Lysenka pabrėžė, kad nė vienas iš karių neišdavė tėvynės. „Jie pademonstravo ištvermę, drąsą ir narsą“, – apie karius kalbėjo jis.

Rugpjūčio 4 dieną 438 72-osios brigados Ukrainos kariai buvo priversti įžengti į Rusijos teritoriją, kadangi neturėjo kaip gintis nuo teroristų – jiems buvo pasibaigusi amunicija. Vėliau beveik visi jie grįžo į Ukrainos teritoriją, tačiau Rusija sulaikė penkis karius ir juos apkaltino vykdžius karo nusikaltimus.

Šeštadienį Rusijos Tyrimų komitetas pripažino, kad nebuvo rasta nusikaltimų įrodymų.

„Tyrimas atskleidė, kad Ivanas Voitenko ir keturi jo pavaldiniai vykdė aukštesniojo vado nurodymus ir nevykdė nusikaltimų prieš civilius gyventojus Donecko ir Luhansko srityse. Remiantis humaniškumo principais buvo nuspręsta jiems nepateikti kaltinimų ir grąžinti juos į Ukrainos teritoriją“, – pranešė Vladimiras Markinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius