Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija permetė tankus, „Grad“ sistemas prie Krymo-Chersono demarkacinės linijos

12 Rusijos tankų buvo permesti prie demarkacinės linijos, skiriančios aneksuotą Krymą ir Ukrainos teritorijoje esantį Chersono regioną, po to, kai buvo nutrauktas elektros tiekimas ir Krymas priverstas skęsti tamsoje, praneša unian.net.
„Grad“ Donecke
„Grad“ Donecke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Ukraina Rusija Karas

„Mes sustiprinome patruliavimą, nes Rusijos kariai ir ginkluotė buvo permesta arčiau demarkacinės linijos po gedimo elektros perdavimo bokštuose. Jie nutaikė „Grad“ raketų paleidimo sistemas trimis kryptimis“, – teigė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos atstovas Ilija Kivas.

„Stengiamės būti pasiruošę, nes Rusija atsiuntė ir dvylika savo tankų“, – pridūrė jis. Pasak jo, paskelbta parengtis ir 79-ojoje desantininkų brigadoje.

I.Kivo teigimu, Rusija gali pasinaudoti šiuo gedimu kaip pretekstu įsiveržti į Ukrainos teritoriją ir toliau plėsti savo įtakos zoną.

Krymas sekmadienį paskelbė nepaprastąją padėtį – po to, kai buvo susprogdintos jo pagrindinės elektros tiekimo linijos iš Ukrainos ir šis Rusijos aneksuotas pusiasalis paskendo tamsoje.

Tai buvo jau antras toks išpuolis per kelias dienas, jo metu nugriuvo dvi atramos. Krymo, kuris elektrą gauna iš Ukrainos, valdžia paskelbė, kad naudodama generatorius sugebėjo iš dalies atnaujinti elektros tiekimą Simferopolio, Jaltos ir Sakų miestams.

Išpuolis privertė nuogąstauti, kad Krymas, kurį Rusija aneksavo pernai, neturės pakankamai energijos po to, kai penktadienį buvo susprogdintos kitos dvi pagrindinės elektros tiekimo šiam regionui linijos.

Lapkričio 22 dieną 00 val. 25 min. (ir Lietuvos laiku) nutrūko elektros tiekimas Krymui iš Ukrainos, paskelbė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos Krymo padalinys.

„Krymo respublikos vadovo sprendimu, pusiasalyje įvesta nepaprastoji padėtis“, – nurodė ministerija, kuri pridūrė, kad ligoninėms ir kitiems svarbiems pastatams elektrą tiekia generatoriai.

Krymo premjero pirmasis pavaduotojas Michailas Šeremetas sakė, kad pusiasalis, naudodamas dyzelinius generatorius ir atsinaujinančius šaltinius, tokius, kaip vėjo ir Saulės energija, gali patenkinti daugiausia tik pusę savo elektros poreikio, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

VIDEO: Kryme dingo elektra susprogdinus tiekimo linijas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius