-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pradėjo milžiniškas karines pratybas – dalyvauja 95 000 karių

Rusija pirmadienį pradėjo didžiausias šiais metais karines pratybas „Centr 2015“, kuriose dalyvauja apie 95 tūkst. karių, įskaitant antžeminių, jūrų ir oro pajėgų dalinius.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šie manevrai, apie kuriuos buvo iš anksto paskelbta, yra „didžiausio masto pratybos 2015 metais“, nurodė Gynybos ministerija.

Rusija pastaruoju metu suintensyvino netikėtus savo ginkluotųjų pajėgų parengties patikrinimus nuo Arkties iki Tolimųjų Rytų, kai šalies ryšiai su Vakarų valstybėmis dėl krizės Ukrainoje pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo laikų.

Pratybos „Centr 2015“ vyks 20 vietų Rusijos centrinėje karinėje apygardoje, apimančioje teritoriją nuo Volgos upės iki Uralo kalnų ir Sibiro, taip pat kai kuriuos Tolimosios Šiaurės regionus.

Šiuose manevruose taip pat vadovaus Rusijos vadovaujamos Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) narės – kelios buvusios Sovietų Sąjungos respublikos.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad per šias pratybas siekiama patikrinti KSSO šalių parengtį „valdyti koalicines pajėgų grupes lokalizuojant tarptautinį ginkluotą konfliktą, blokuojanti ir naikinant neteisėtas ginkluotas grupuotes per bendras specialiųjų pajėgų operacijas“.

Šios pratybos prasidėjo prieš Tadžikistane nuo antradienio vyksiantį KSSO viršūnių susitikimą.

Šios pratybos prasidėjo prieš Tadžikistane nuo antradienio vyksiantį KSSO viršūnių susitikimą.

Pratybose, kuriose tęsis iki rugsėjo 20 dienos, dalyvaus 20 karinių jūrų pajėgų laivų ir iki 170 orlaivių, sakoma ministerijos pranešime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas stebės tuos manevrus kurią nors pratybų dieną, praeitą savaitę pranešė dienraštis „Izvestija“, nepateikdamas daugiau detalių.

Pagrindiniai manevrai vyks Uralo regione, Altajuje ir pietinėje Astrachanės srityje, taip pat Kaspijos jūroje, Rusijos centrinės karinės apygardos pajėgų vadą Vladimirą Zarudnickį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Rusijos europinėje dalyje 12 tūkst. karių dalyvaus pratybose Urale netoli Kazachstano, kuriose dalyvaus apie 90 tankų ir 20 artilerijos salvinės raketų ugnies sistemų.

Tose pratybose taip pat dalyvaus Kazachstano pajėgos, o karinė delegacija iš Nikaragvos atliks stebėtojų vaidmenį, sakė V.Zarudnickis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius