-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 18 /16:04

Europarlamentaras: Rusija gali užimti Odesą ir visą Ukrainos Juodosios jūros pakrantę

Rusija prie sienos su Ukraina pasiuntė 4000 rusų karių iš okupuoto Krymo šiaurinės pusės, – skelbia naujienų agentūra „Unian“. Tai per spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.Tuo tarpu Europos Parlamento užsienio reikalų komiteto narys Elmaras Brokas baiminasi, kad Rusija greitai gali žengti ir Odesos link.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Krymas Ukraina

16:04 val. Okupacinė Rusijos valdžia liepė atlaisvinti Krymo totorių parlamento pastatą

Rusijos federalinės valdymo tarnybos pajėgos užėmė Krymo totorių parlamento Medžliso pastatą ir per parą liepė jį palikti visiems jo nariams. Dalis federalinių pajėgų užblokavo įėjimą į pastato vidų. 

Taip pat buvo išrašyta bauda fondo „Krym“ vadovui Rizai Ševkijevui už tai, kad nepasirūpino tuo, jog nebeliktų žmonių pastate iki vakar perspėjime nurodyto laiko. 

Baudos dydis siekia 50 tūkstančių rublių. Skelbiama, kad šiuo metu Medžliso viduje yra dalis jo narių ir bendradarbių.

Kaip pranešta anksčiau, rugsėjo 16 d. Medžlise ginkluoti vyrai atliko kratą. Okupacinės valdžios tarnybos pareikalavo iš įvairių Krymo organizacijų per kelias dienas atlaisvinti Medžliso patalpas, esančias Simferopolio centre.  

15:08 val. EP narys: Rusija gali žengti iki Odesos

Tikėtina, kad Rusija toliau tęs agresiją prieš Ukrainą ir gali žengti Odesos link. Tokiomis mintimis pasidalijo Europos Parlamento užsienio reikalų komiteto narys Elmaras Brokas.

„Panašu, kad Rusija tęs agresiją, bus žygiuojama į Odesą tam, kad, kad būtų užimta visa Juodosios jūros pakrantė ir Dunojaus deltos rajonas“, – tikino europarlamentaras.

„Matant, kaip dabar rutuliojasi įvykiai, labai bijau, kad taip gali ir nutikti“, – tikino E.Brokas. Jo teigimu, atsiranda vis daugiau pesimizmo dėl galimo įvykių scenarijaus. E.Broko manymu, būtina daryti viską, kad V.Putinas būtų įkalbėtas, jog tokie veiksmai jam kainuos labai brangiai.

„Bet vėlgi, kyla klausimas – ar jį domina kaina?“ – pažymėjo E.Brokas. 

14:54 val. Girdimi sprogimai netoli Donecko oro uosto

Kai kurių Donecko rajonų gyventojai praneša apie girdimus sprogimus ir šūvius, kurie nuolat girdimi nuo oro uosto pusės.

Apie tai naujienų agentūrai „Unian“ pranešė Donecko miesto tarybos spaudos tarnyba.

„Šiaurinės dalies (Donecko miesto) gyventojai praneša apie nuolat vykstančius susišaudymų ir sprogimų garsus, kurie sklinda nuo oro uosto pusės“, – teigė spaudos tarnyba.

Miesto savivaldybė taip pat pažymėjo, kad vandens tiekimas Donecke stabilus, tik kai kuriuose miesto rajonuose pastebimi sutrikimai.

Rusija prie sienos su Ukraina pasiuntė 4000 karių

„Mūsų turimais duomenimis, beveik visi okupuoto Krymo šiaurėje dislokuoti Rusijos Federacijos kariniai daliniai buvo perkelti prie administracinės sienos su Ukraina kartu su visa savo karine technika bei šaudmenimis“, – teigė A.Lysenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius