-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos armijos choras šlovina „mandagius“ karius Kryme

Rusijos armijos choras išleido dainą, šlovinančią uniformas be atpažinimo ženklų vilkėjusius karius, kurie perėmė kontrolę Kryme prieš Maskvos įvykdytą to Ukrainos regiono aneksiją, pramintus „mandagiais žmonėmis“ dėl jų santūraus elgesio.
Rusų šarvuočai su „žaliais žmogeliukais“ netoli Kramtorsko miesto
Rusų šarvuočai su „žaliais žmogeliukais“ netoli Kramtorsko miesto / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aleksandrovo ansamblis, tarptautinėje arenoje žinomas kaip Raudonosios armijos choras, išleido himną „Vežlivyje liudi“ („Mandagūs žmonės“) savo oficialioje paskyroje vaizdo įrašų portale „YouTube“, kuriam skambant rodomos nuotraukos iš šį mėnesį surengto choro koncerto Kryme.

Iki dantų ginkluoti kariai, pasirodę Kryme vasario pabaigoje ir užemę vietos administracijos pastatus bei karines bazes, buvo praminti „mandagiais žmonėmis“, nes jie atsisakydavo paaiškinti, kas esantys, bet mielai pozuodavo nuotraukoms su vaikais arba kūdikių vežimėlius stumiančiomis moterimis.

VIDEO: Rusijos armijos choras

Tačiau tarp nepritariančių Rusijos veiksmams strategiškai svarbiame Juodosios jūros pusiasalyje jiems labiau prigijo pavadinimas „žalieji žmogeliukai“.

„Mandagių žmonių“ terminą pasigavo netgi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, taikydamas jį savo sąjungininkams, kuriems Vakarų šalys paskelbė sankcijas dėl veiksmų Ukrainoje,

Atlikdamas naująją dainą pritariant balalaikoms, choras šlovina karius, kurie „tiesiog mandagiai stovėjo šalimais, mandagiai laikydami ginklus“.

Jausmingas priedainis klausytojus tikina: „Mandagūs žmonės išsaugos Tėvynės šlovę ir garbę.“

Vykstant faktinei Krymo okupacijai V.Putinas tvirtino, kad tie nežinomi kariai yra vietos savigynos būrių nariai, o į žurnalistų pastabą, kad jie vilki vienodas uniformas ir yra puikiai apginkluoti, atsakė, kad tokių uniformų galima įsigyti parduotuvėse.

Tačiau beveik niekam nekilo abejonių, kad tie ginkluoti žmonės buvo profesionalūs Rusijos kariai, ką galima suprasti ir iš naujosios dainos.

V.Putinas praeitą savaitę pagaliau pripažino, kad Rusijos kariai buvo dislokuoti pusiasalyje prieš kovo 16 dieną surengtą referendumą dėl atsiskyrimo nuo Ukrainos ir jam vykstant.

„Mandagūs jų šalmai, mandagūs veidai, mandagios netgi plieninės mašinos“, – dainuoja choras, o vaizdo įraše tuo metu rodomos nuotraukos, kuriose matomi automatais ginkluoti kaukėti kariai ir kariniai visureigiai.

Choro tinklalapyje nurodoma, kad daina pirmąkart buvo atlikta Kryme per balandžio 10–14 dienomis vykusias gastroles.

Rusijos saugumo ir teisėsaugos struktūrose gyvuoja sena chorų tradicija. Rusijos milicijos choras per vasarį vykusią Sočio žiemos olimpiados atidarymo ceremoniją atliko grupės „Daft Punk“ dainos „Get Lucky“ improvizaciją, sulaukusią didelio populiarumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius