Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 17 /12:58

Rusijos gynybos ministerija paskelbė apie karinių pajėgų didinimą Kaliningrade

Kremlius didina įtampa Baltijos regione. Rusijos gynybos ministerija išplatino pranešimą, kuriame skelbiama apie Kaliningrade stiprinimas karines pajėgas ir didėjančią parengtį.
Rusijos raketiniai kompleksai „Iskander“ bus dislokuoti Lietuvos pašonėje.
Rusijos raketiniai kompleksai „Iskander“ bus dislokuoti Lietuvos pašonėje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaliningrade bus dislokuoti naikintuvai ir bombonešiai ir rengiami pirmalaikiai kovinio pasirengimo pratimai. Be to, sausumos pajėgos bus sustiprintos "Iskander" raketų kompleksu.

Be to, Rusijos karinės pajėgos pirmadienį pradėjo plataus masto karinius manevrus Arkties ir kitose jūrose, prezidento Vladimiro Putino nurodymu demonstruodamos savo karinę galią Vakarams, santykius su kuriais temdo įvykiai Ukrainoje.

Penkių dienų pratybos Arkties jūrose, kuriose dalyvauja 38 tūkst. karių, daugiau nei 50 antvandeninių ir povandeninių laivų, 110 karinių lėktuvų, skirtos patikrinti Rusijos Šiaurės laivyno karinį pasirengimą dislokuoti papildomas karines pajėgas iš centrinės Rusijos.

„Nauji iššūkiai ir grėsmės kariniam saugumui reikalauja toliau didinti ginkluotųjų pajėgų kovinius pajėgumus ir skirti ypatingą dėmesį naujai suformuotam šiaurės strateginiam junginiui“, – sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Rusijoje atliekant iš anksto neskelbtą ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimą bus atliktas didelio masto dalinių perdislokavimas kai kuriuose šalies regionuose, o į aneksuotą Krymą bus pasiųsti strateginiai raketnešiai Tu-22M3, antradienį pranešė vienas šaltinis Gynybos ministerijoje.

„Vykdant iš anksto neskelbtą ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimą į Krymą bus perkelti strateginiai raketnešiai Tu-22M3“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Jis pridūrė, kad į Kaliningrado sritį planuojama perkelti naikintuvų ir bombonešių, o Baltijos antžeminių pajėgų grupė bus sustiprinta taktinių balistinių raketų kompleksais „Iskander“ iš Vakarų karinės apygardos, kurie bus atgabenti Baltijos jūros laivyno desanto laivais.

„Siekiant sustiprinti Arkties pasienį, vykstant neeiliniam patikrinimui vykdomas dviejų sustiprintų pulkų ir oro desantininkų specialiosios paskirties dalinių perdislokavimas“, – pažymėjo šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius