Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 12 /17:19

Rusijos kariai ir karinė technika jau dvi dienas plūsta į Rytų Ukrainą

NATO pastarąsias dvi dienas stebi, kaip į Rytų Ukrainą važiuoja Rusijos karinės įrangos kolonos, įskaitant tankus, artileriją, priešlėktuvinės gynybos sistemas ir kovos veiksmams pasirengusius karius, trečiadienį sakė Aljanso pajėgų Europoje vyriausiasis vadas. Pasirodžius šiai informacijai, trečiadienį Kijevas pranešė, kad yra pasiruošęs naujiems kariniams veiksmams Donbase. Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerijos atstovas neigė NATO paskelbtą informaciją.
Rusijos karinė technika
Rusijos karinė technika / AFP/„Scanpix“ nuotr.

17:19 val. Rusija neigia informaciją apie savo karius Ukrainoje

„Jau daug kartų pabrėžėme, kad apie reguliarų Briuselio oro virpinimą dėl neva Rusijos ginkluotųjų pajėgų buvimo Ukrainoje nebuvo ir nėra jokių faktų“, – pareiškė trečiadienį žurnalistams oficialusis Gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas.

Taip jis pakomentavo NATO pajėgų Europoje vyriausiojo vado JAV generolo Philipo Breedlove'o  tvirtinimus apie rusų pajėgas Ukrainoje.

„Susidaro įspūdis, – pažymėjo I.Konašenkovas, – kad kuo labiau Europos visuomenė tiki generolu Ph.Breedlove'u, tuo aukštesnis darosi jo aliarmingų, antirusiškos pakraipos pareiškimų laipsnis“.

Rusijos kariai ir karinė technika jau dvi dienas plūsta į Donbasą

„Per pastarąsias dvi dienas matėme tą patį dalyką, apie kurį praneša ESBO (Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija). Matėme į Ukrainą įvažiuojančias Rusijos karinės technikos kolonas, pirmiausia – rusų tankus, rusų artileriją, rusų priešlėktuvinės gynybos sistemas ir rusų kovines pajėgas“, – Sofijoje sakė JAV generolas Philipas Breedlove'as.

„Šiuo metu neturime aiškaus vaizdo dėl to, kiek. Sutariame, kad yra daug kolonų, kurias matėme“, – pridūrė jis.

ESBO stebėtojai antradienį pranešė matę 43 karinių sunkvežimių be skiriamųjų ženklų koloną, važiuojančią į Rytų Ukrainos separatistų bastioną Donecką. Penki sunkvežimiai tempė haubicas, kiti penki – salvinės raketų ugnies sistemas.

Pastaruoju metu sunkvežimiai be skiriamųjų ženklų ir sunkioji ginkluotė, keliaujantys fronto linijos link, separatistų kontroliuojamuose rajonuose buvo pastebėti ne kartą.

Trečiadienį Doneckas buvo intensyviai apšaudomas iš artilerijos pabūklų.

Trečiadienį Doneckas buvo intensyviai apšaudomas iš artilerijos pabūklų. Ukrainos kariškiai sakė, kad visame regione apšaudant jų pozicijas, vienas karys žuvo, o dar du buvo sužeisti, vienas iš jų – oro uoste.

„Didžiausią nerimą man kelia tai, jog dabar turime situaciją, kai buvusi tarptautinė siena tarp Ukrainos ir Rusijos yra visiškai akyta, ji visiškai atvira“, – sakė Ph.Breedlove'as.

„Pajėgos, pinigai, parama, tiekimas, ginklai plūsta per šią sieną pirmyn ir atgal visiškai kaip panorėjus ir tai nėra gera situacija, – sakė jis. – Mums reikia grįžti prie situacijos, kai ši tarptautinė siena buvo gerbiama, ir tai padės mums suvaldyti kartotinio tiekimo į Rytų Ukrainą problemą“.

„Stebime jų judėjimą, žinome kur jie yra ir tikimės nenuspėjamo“, – pabrėžė S.Poltorakas ir pridūrė, kad šiuo metu padėtis Rytų Ukrainoje komplikuota, bet stabili.

Ukrainos gynybos ministras: esame pasiruošę karui

Ukrainos gynybos ministras S. Poltorakas teigia, kad Kijevas ruošiasi naujam karo etapui pamatęs Rusijos ir jos remiamų teroristų suintensyvėjimą pastarosiomis dienomis.

„Pagrindiniu uždaviniu laikau pasiruošimą karinei operacijai. Mes tai darome, mes telkiame savo rezervus“, – teigė S.Poltorakas per Ukrainos vyriausybės susitikimą.

„Stebime jų judėjimą, žinome kur jie yra ir tikimės nenuspėjamo“, – pabrėžė S.Poltorakas ir pridūrė, kad šiuo metu padėtis Rytų Ukrainoje komplikuota, bet stabili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius