Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kariškiai šiemet įsigis 40 naujų tarpžemyninių raketų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šalies ginkluotosioms pajėgoms šiemet bus pateikta 40 naujų tarpžemyninių balistinių raketų, kurios galinčios įveikti bet kokią raketinę gynybą, tiesmukai primindamas apie Rusijos branduolinę galią dėl Ukrainos kilus įtampai santykiuose su Vakarais.
Apie hibridinį karą Rusijos generolai ir V.Putino aplinka prabilo dar 2013 metais.
Rusijos kariškiai su V.Putinu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiais metais branduolines pajėgas papildys daugiau kaip 40 naujų tarpžemyninių balistinių raketų, kurios gali įveikti bet kurias, techniškai tobulas priešraketinės gynybos sistemas“, – pasakė prezidentas.

Šitokį pareiškimą V.Putinas paskelbė antradienį atidarydamas tarptautinį karinį techninį ginkluotės forumą „Armija-2015“ į vakarus nuo Maskvos esančiame Alabino poligone, kur išstatyti naujausi rusiški ginklai.

Jis dar pridūrė, kad kariškiai gaus ir kitų naujų ginklų, iš kurių paminėtini tankai „Armata“ ir kita šarvuota technika, kuri pirmą kartą buvo parodytą per paradą Raudonojoje aikštėje praėjusį mėnesį.

„Mes skyrėme ir skirsime ypatingą dėmesį plataus masto valstybinės ginkluotės programos realizavimui, gynybos ir pramonės komplekso modernizavimui“, – pažymėjo V.Putinas.

Rusijos prezidentas taip pat pranešė, kad kariškiai pradės naujos radiolokacinės stoties (RLS), stebėsiančios objektus vakarų kryptimi, bandymus.

„Balandį pradėjo veikti visu pajėgumu RLS Armavire. Artimiausiais mėnesiais bus pradėti valstybiniai naujo radiolokacinio mazgo, galinčio aptikti oro taikinius už horizonto, bandymai. Kiek vėliau jis kontroliuos vakarų strateginę kryptį“, – nurodė V.Putinas ir pridūrė, kad panašus RLS mazgas bus kuriamas ir rytų kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius