Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kariuomenė pripažino tik 6 savo kareivių žūtis Ukrainoje

Ukrainoje kariaujanti Rusijos kariuomenė atsisako pateikti 2013-2014 metais žuvusių kareivių skaičių. Rusijos kareivių motinų komitetui iš Sankt Peterburgo pavyko gauti duomenis tik iš vieno karinio dalinio, kuris patvirtino apie 6 kareivių žūtį.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Rusijos kareivių motinų komitetai gina šauktinių teises ir nuo pat Rusijos kariuomenės veiksmų Ukrainoje pradžios reikalauja informacijos, kur siunčiami kariai.

Nors žiniasklaida tebemirga pranešimais apie iš Ukrainos karstuose pargabenamus kareivių kūnus, bandymai gauti oficialius duomenis apie žuvusiuosius neduoda vaisių.

Pasak organizacijos atstovo Aleksandro Peredruko, į pateiktus klausimus atsakė 17 karinių dalinių atstovai, visi išskyrus vieną, atsisakė paskelbti aukų skaičių.

Kaip rašo „Vedomosti“, šio dalinio atstovų teigimu, nuo 2014 metų liepos žuvo 6 kariai, užpernai – nė vieno. Laikraštis neįvardino, kuris karinis dalinys pripažino apie žūtis ir kiek jame tarnauja karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius