Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kolaborantai Lugandone svaičioja, kad jų pusėje kaunasi ir Jėzus Kristus

Praėjusią savaitę, po ilgai trukusios apgulties, Rusijos reguliarioji armija ir Rusijos kolaborantai privertė Ukrainos pajėgas apleisti Debalcevę. Ignoruodami Minsko derybų metu paskelbtas paliaubas, separatistai, iškėlę vėliavą su Jėzaus atvaizdu, džiaugiasi įvykdę teisėtą pergalę ir kalba apie naujus karo veiksmus Rytų Ukrainoje, rašo thedailybeast.com.
Rusijos remiami teroristai skelbia, kad jų pusėje net ir dieviškosios galios.
Rusijos remiami teroristai skelbia, kad jų pusėje net ir dieviškosios galios. / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį, po keleto savaičių kovų pačiame karo epicentre, barzdoti ir purvini Rusijos kolaborantai nebegalėjo užkariauti dar daugiau Ukrainos miestų. Djaku pasivadinęs armijos vadas naujienų tinklalapiui thedailybeast.com teigė, jog pirmiausia jie planavo užimti Slovjanską, keleto iš jų gimtąjį miestą, kuris praėjusiais metais tapo antiukrainietiškų operacijų centru, ir į kurį po to, kai jį išvadavo Ukrainos pajėgos, buvo nukreipta arši Rusijos propaganda.

Anot vado, jo kariuomenė taip pat nori apsupti Volnovachą ir galiausiai įsitvirtinti Mariupolyje – strategiškai svarbiame Azovo jūros uoste, plytinčiame tarp Rusijos ir Krymo pusiasalio, aneksuoto prieš beveik vienerius metus.

Djakas, rodydamas į rusišką „T-72B3“ tanką bei tris savaeigius haubicų pabūklus „2S1 SAU Gvozdika“, išdidžiai teigė, kad dabar jo kariuomenė turi viską, ko reikia norint nugalėti šiame kare. Vadas gyrėsi ir brangesne ginkluote – MSTA savaeigiais ginklais, vadinamais tankų naikintojais, kurie buvo atsiųsti iš Rusijos ir dislokuoti sukilėlių pajėgose.

Tačiau ginkluotė – ne vienintelė būsimos pergalės priežastis. Djakas parodė į kitoje kelio pusėje stūksantį didelį geltonos ir mėlynos spalvų ženklą su užrašu „Ukraina yra aukščiau visko“. Lugandono veikėjas tyčiojosi iš Ukrainos patriotų šūkio: „Mes laimime prieš Ukrainą todėl, jog Jėzus yra mūsų, o ne jų, savus žmones žudančių budelių, pusėje. Ukraina turėtų žinoti, kad mes nesame grupelė maištininkų. Dabar mes esame rimta armija – Novorusijos pajėgos“.

Šiomis dienomis Rusija ir jos kolaborantai nuolat kalba apie tai, kaip naudodami sunkiąją artileriją gali apsupti Ukrainos pajėgas taip, buvo apsupę Debalcevėje. Tokia strategija buvo naudota jau du kartus ir nusinešė šimtus gyvybių: Ilovaiske, kur praėjusį rugpjūtį Rusijos specnazas ir vietos kolaborantai nužudė apie 1000 Ukrainos karių, ir šį mėnesį Debalcevėje.

Po tokio mūšio, kokio niekas nematė jau nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, nužudyta tūkstančiai civilių ir karių, nuniokoti Donbaso regione esantys kaimai ir miestai.

Vadinamosios Donecko „liaudies respublikos“ vadeiva Aleksandras Zacharčenka pirmadienį vykusiame susitikime teigė, jog „Ukrainoje taikos nebus“. Nors JAV vis dar netiekia ginklų Ukrainai, jis kaltino Ukrainą imant ginklus iš JAV.

Vadinamosios Donecko „liaudies respublikos“ lyderis Aleksandras Zacharčenka pirmadienį vykusiame susitikime teigė, jog Ukrainoje taikos nebus.

Sekmadienį Charkove Ukrainos aktyvistų surengto taikos maršo metu įvykdyta teroristinė ataka, kurios metu žuvo trys žmonės, o dešimt – sužeista.

Tai nebuvo pirmasis toks sprogdinimas Pietryčių Ukrainoje – dėl maištininkų rengiamų sprogdinimų čia situacija įtempta jau ne vieną mėnesį.

Donecko milicija teigia, jog Rusija maištininkams padėjo pačiais įvairiausiais ginklais – nuo pusiau automatinių pistoletų ir šturmo šautuvų iki sunkiosios artilerijos – raketų ir termobarinių bombų.

Pirmadienį tankų ir šarvuočių kolonos be identifikacijos numerių buvo matomos abiejose sienos pusėse. Šarvuočiai buvo išsirikiavę prie Amvrosijivkos kaimo kapinių, esančių netoli Uspenkos kontrolės punkto, dabar valdomo Rusijos ir Donecko.

Po dvi savaites trukusio artilerijos sviedinių lietaus siaubo apimti Debalcevės gyventojai pagaliau paliko rūsius. Sekmadienį pagrindinėje miesto aikštėje garsiakalbiai transliavo patriotines dainas apie Donbaso karą, daugybė žmonių rikiavosi eilėse prie maisto davinių, gautų iš Raudono Kryžiaus organizacijos

Kai kurios karo aukos dėžes su maistu krovė ant dviračių, kiti tempė nusiaubtomis gatvėmis – čia pastatai nebeturėjo langų, sienose žiojėjo milžiniškos skylės. 57-ių Marija Fiodorova „The Daily Beast“ kalbėjo: „Čia gyvename kaip apokalipsėje“.

Po Jėzaus vėliava Debalcevės patikros punkte besiglaudžiantys sukilėliai taip pat kalbėjo apie apokalipsę.

Po Jėzaus vėliava Debalcevės patikros punkte besiglaudžiantys smogikai taip pat kalbėjo apie apokalipsę.

Che Guevara pasivadinęs maištininkas teigė atidžiai išstudijavęs Argentinos marksisto revoliucionieriaus gyvenimą. Jis atsiprašė, jog „smirdi blogiau nei šuo“, ir nusivilkęs marškinėlius parodė Che portretą ant krūtinės. Dar praėjusių metų balandį prie maištininkų prisijungusio vyro šeima liko Slovjanske, iš kurio maištininkai buvo išvaryti.

Donbaso Che Guevara juokavo, jog dar vaikystėje išpranašauta pasaulio pabaiga vyksta iš tikrųjų: „Brolis paims į rankas ginklą ir stos į kovą prieš brolį“.

Nors Ukraina šiuo metu iš tiesų primena Biblijoje minimą Armagedono mūšį, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neigia Rusijos ir Ukrainos karo idėją. Pirmadienį Rusijos lyderis (veidmainiškai?) teigė: „Manau, jog toks apokaliptinis scenarijus nėra įmanomas ir tikiuosi, kad jis niekada neišsipildys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius