Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos naikintuvai prašvilpė šalia Juodojoje jūroje patruliuojančio JAV karo laivo

Rusijos naikintuvai per pastarąsias kelias dienas kelis kartus praskrido virš JAV eskadrinio minininko, skelbia BBC. Rusijos žiniasklaidos teigimu, „USS Ross“ eskadrinis minininkas elgėsi „agresyviai“.
USS Ross eskadrinis minininkas.
USS Ross eskadrinis minininkas. / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Tuo metu JAV gynybos departamento pareigūnu teigimu, „USS Ross“ plaukė tarptautiniuose vandenyse ir atliko kasdienę patruliavimo misiją. JAV laivynas išplatino vaizdo įrašą, kuriame matomas vos už 500 metrų nuo laivo praskrendantis Rusijos naikintuvas.

VIDEO: Rusijos naikintuvo skrydis virš JAV eskadrinio minininko USS Ross.

„SU-24“ pademonstravo amerikiečių įgulai pasiruošimą atsakyti į bet kokius sienos pažeidimus ir apginti mūsų šalies interesus“, – teigiama Rusijos žiniasklaidoje, kurioje taip pat priduriama, kad „USS Ross“ įgula elgėsi įžūliai.

Pentagono atstovas, pulkininkas Steve'as Warrenas sakė, kad Rusijos naikintuvai nebuvo ginkluoti, o „USS Ross“ išlaikė savo kursą. Jo teigimu, šio laivo patruliavimas yra deklaruotas ir puikiai žinomas Rusijos pusei.

Rusijos gynybos ministerija komentarų nepateikė. Šis incidentas Juodojoje jūroje – dar vienas įtampos tarp Vakarų ir Rusijos pavyzdys. Jungtinės Karalystės ir Švedijos kariniai lėktuvai anksčiau lydėjo pavojingai arti prie jų oro erdvės priskridusius Rusijos bombonešius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius