-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 30 /22:18

Rusijos paskelbta filmuota medžiaga iš antskrydžių Sirijoje – fiasko

Rusijos Gynybos ministerija paviešino vaizdo medžiagą, darytą pirmųjų antskrydžių Sirijoje metu. Iš jos paaiškėjo daugiau nei Maskva norėjo – visų pirma, kad tikrai atakuota ne „Islamo valstybės“ kontroliuojama teritorija, ir antra – yra naudojamos laisvakritės bombos, o ne taiklūs šaudmenys.

Maskva skelbia, kad antskrydžiai pradėti vykdyti kovojant su „Islamo valstybe“, tačiau JAV, Prancūzija, Sirijos opozicija ir nepriklausomi ekspertai tvirtina, kad bombarduotose teritorijose IS džihadistų nėra. Sirijos aktyvistai skelbia, kad antskrydžiu metu žuvo daugiau nei 30 civilių.

Rusijos ministerija teigia, kad buvo atakuoti 8 objektai – jiems suduoti „chirurginio tikslumo smūgiai“. Taikiniai esą buvo IS ginklų, amunicijos, degalų, karinės įrangos sandėliai, štabai, komunikacijos centrai.

Tačiau paskelbta vaizdo medžiaga paneigia ir tai, kad atakuotos IS pozicijos, ir tai, kad smūgiai buvo „chirurginio tikslumo“.

Viena iš vietų, kur nufilmuotas bombardavimas, yra Hamos provincija – toli nuo IS kontroliuojamų teritorijų.

„The Aviationist“ pažymi, kad vaizdo medžiagoje matyti, jog antskrydžių metu taikikliai buvo nukreipti ne ten, į kur nukrito raketos.

Pirmoje medžiagos dalyje rodomos krentančios skeveldros – raketa tikriausiai nukrito į pietus nuo taikinio. Antroje dalyje – tas pats taikinys kitu kampu. Ir vėl matyti tik raketos nuolaužos, tačiau ekrano apačioje aiškiai matomas sprogimas. Trečioje paskelbtos medžiagos dalyje – dvi ar trys bombos, kurios nukrenta už kelių metrų nuo taikinio.

Rusijos teiginius, kad Sirijoje naudota preciziška ginkluotė paneigė ir Tarptautinių strateginių studijų centro analitikas Josephas Dempsey. „Twitter“ jis parašė, kad rusai naudoja laisvakrites bombas, o ne preciziškus užtaisus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius