Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos politinis elitas mokysis kariauti

Rusijos politinio elito laukia rimtas išbandymas: birželio 3–5 dienomis Maskvoje ir jos apylinkėse bus surengtos karinės pratybos, kuriose dalyvaus apie 400 aukštų karinių valdininkų bei politikų, praneša „RBK Daily“.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

286 Rusijos Valstybės dūmos deputatai ir dūmos darbuotojai, 72 senatoriai ir valdininkai, net Centrinio banko atstovai klausys paskaitų bei demonstruos savo fizinį pasirengimą, šaudys iš tankų ir kulkosvaidžių. Jų pasirengimą kariauti įvertins pats gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Pagrindinis šių pratybų tikslas – pademonstruoti politikų patriotizmą bei pasirengimą ginti šalį nuo karinės agresijos.

Pasak newsru.com, pratybose dalyvaus Rusijos Valstybės dūmos deputatas, Komunistų partijos vadovas Genadijus Ziuganovas, Liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis, valdančiosios Kremliaus partijos „Vieninga Rusija“ frakcijos vadovo pavaduotojas Nikolajus Bulajevas ir kiti garsūs politikai. Iš viso į pratybas užsirašė 104 deputatai.

Praėjusį savaitgalį panašios pratybos jau įvyko Omske. Jose dalyvavo apie 200 Omsko srities Vyriausybės tarnautojų, praneša „Rossijskaja gazeta“.

Valdininkams teko rimtas išbandymas: jie bėgo 60 metrų, šaudė iš pneumatinio šautuvo, darė prisitraukimus, atsispaudimus, šoko į tolį ir t.t.

Valdžia tokiais renginiais bando visuomenę pripratinti prie minties, jog ji gyvena priešų apsuptoje tvirtovėje.

Savaitgalį toks pats renginys vyko ir Dagestane. Machačkalos stadione savo fizinį pasirengimą demonstravo apie 500 šios respublikos valdininkų.

Omsko sritis yra vienas iš septynių centrų, kuriuose pirmiausia bus įgyvendinamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaku atgaivintas sovietinis reliktas – fizinės kultūros ir sporto kompleksas „Pasiruošęs darbui ir gynybai“.

Politologas Igoris Buninas mano, kad valdžia tokiais renginiais bando visuomenę pripratinti prie minties, jog ji gyvena priešų apsuptoje tvirtovėje.

Anot politologo, šios pratybos yra logiška ankstesnių valdžios veiksmų seka. Jis priminė, jog anksčiau Rusijos jėgos struktūrų darbuotojams buvo uždrausta išvykti į užsienį, taip pat nurodyta visiems pranešti apie turimas kitų šalių pilietybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius