-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 25 /13:31

Rusijos remiami teroristai toliau nerimsta – tęsiami apšaudymai ir rengiamos provokacijos

Prorusiški teroristai pastarąją parą toliau pažeidinėjo paliaubų režimą Rytų Ukrainoje, nors šaudymo intensyvumas sumažėjo, trečiadienį pranešė Kijevo vyriausybės pajėgų antiteroristinės operacijos (ATO) atstovas Anatolijus Stelmachas.
Rusijos teroristų sunkioji ginkluotė
Rusijos teroristų sunkioji ginkluotė / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kovotojų vykdomų paliaubų pažeidimų skaičius pastebimai mažėjo antrą parą iš eilės. Tačiau priešas tęsia padrikas atakas kai kuriose gyvenamosiose teritorijose“, – sakė A.Stelmachas naujienų agentūrai „Interfax“ trečiadienio rytą.

Pasak jo, separatistai antradienį apie 23 val. (vietos ir Lietuvos) laiku iš minosvaidžių apšaudė Popasnos miestelį Luhansko srityje, o po vidurnakčio buvo dar dvi tokios atakos.

„Praeitą naktį nebuvo naujų apšaudymo incidentų Mariupolio, Donecko ir Luhansko sektoriuose“, – pridūrė A.Stelmachas.

Tačiau „visiškos paliaubos vakar neprasidėjo“, konstatavo jis.

Nuo vasario 24-osios 5 val. iki vasario 25-osios 5 val. kovotojai surengė 15 atakų, naudodami minosvaidžius, artileriją, pėstininkų ginklus ir raketinius granatsvaidžius.

„ATO pajėgos apie 17 val. atrėmė priešų ataką Šyrokynės apylinkėse (į rytus nuo Mariupolio uostamiesčio). Be to, kovotojai tęsė žvalgybą iš oro, o per pastarąją buvo užfiksuoti devyni bepiločių orlaivių skrydžiai“, – nurodė A.Stelmachas.

„Nors buvo priešo surengtų provokacijų, Ukrainos kariai lieka savo pozicijose ir laikosi paliaubų palei visą sąlyčio liniją“, – pridūrė jis.

Buvo naudojamos kasetiniai sprogmenys

Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte buvo naudojama neteisėta ginkluotė, tokia kaip kasetiniai sprogmenys, pareiškė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“.

„Atsižvelgdami į visus dabar žinomus faktus manome, kad juos (kasetinius sprogmenis) naudojo abi pusės“, – trečiadienį žurnalistams Maskvoje sakė „Amnesty International“ vyriausioji tyrimų direktorė Ana Neistat, pridūrusi, kad tai buvo sunku nustatyti.

„Amnesty International“ trečiadienį paskelbtoje kasmetinėje ataskaitoje taip pat sakoma, kad abi Ukrainos konflikto pusės kaltos dėl didelio žuvusių civilių skaičiaus, nes tiek vyriausybės, tiek separatistų pajėgos naudoja ne itin tiksliai nutaikomus minosvaidžius ir salvinės raketų ugnies sistemas, apšaudydamos gyvenamąsias vietoves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius