Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos strateginiai bombonešiai vėl į orą kėlė japonų naikintuvus

Sekmadienį į orą vėl buvo pakelti Japonijos naikintuvai, kai prie šalies krantų priartėjo du Rusijos strateginiai bombonešiai Tu-95. Apie tai pranešė Japonijos Savigynos pajėgų Jungtinis štabas.
Turbosraigtinis strateginis bombonešis „Tu-95”
Turbosraigtinis strateginis bombonešis „Tu-95” / http://commons.wikimedia.org/Maxim Maksimov nuotr.

Kaip rašo portalas military-informant.com, Rusijos bombonešiai Japonijos oro erdvės nepažeidė.

Du Rusijos strateginiai bombonešiai Tu-95 buvo pastebėti artėjantys prie Tokijo, vėliau pasuko link pietinės Okinavos salos, tada pasuko šiaurės rytus, praskrido išilgai Japonijos oro erdvės ir, galiausiai, nuskrido į Rusijai priklausantį Sachaliną.

Šeštadienį visai greta Japonijos sienų buvo pasirodę kiti Rusijos orlaiviai – Tu-142.

Rusijos ar Kinijos kariniai orlaiviai nuolat bando japonų budrumą. Japonijos Jungtinis štabas prieš kurį laiką pateikė statistiką, pagal kurią aiškėja, kad liepos-rugsėjo mėnesiais šalies oro savigynos naikintuvai į orą pagal pavojaus signalą pasirodžius Rusijos lėktuvams buvo keliami 105 kartus. Tuo pat metu Kinijos lėktuvai greta Japonijos buvo pasirodę 80 kartų.

Iš viso balandžio – rugsėjo mėnesiai Japonijos naikintuvai pagal pavojaus signalą į orą buvo pakelti 308 kartus. Be Rusijos ir Kinijos japonų budrumą bandė Šiaurės Korėjos karo lėktuvai (9 kartus), Taivano (1 kartas) ir „kitos šalys“ (13 kartų).

Rusijos bombonešiai Tu-95 ir Tu-142

Tu-95 (pagal NATO klasifikaciją – Bear) yra turbosraigtinis strateginis bombonešis, gabenantis ir raketas. Jo paskirtis – raketomis naikinti objektus priešo užnugaryje bet kuriuo laiku, bet kokiomis oro sąlygomis.

Šis orlaivis buvo tapęs vienu iš Šaltojo karo simbolių. Tai vienas iš nedaugelio karinių lėktuvų, naudojamų jau daugiau kaip pusę amžiaus (pradėtas eksploatuoti 1956 m., nors pirmas skrydis įvyko daug anksčiau – 1952 m. pabaigoje).

Toli nuskristi galintys orlaiviai nuolat bando Japonijos ar JAV kariškių kantrybę. Su Tu-95 užfiksuotas ne vienas incidentas, dėl jo pasirodymo į orą nuolat keliami ne tik japonų bet ir amerikiečių naikintuvai.

http://commons.wikimedia.org/JAV kariškių nuotr./Tolimojo skrydžio „Tu-142”
http://commons.wikimedia.org/JAV kariškių nuotr./Tolimojo skrydžio „Tu-142”

Trečiadienį prie Japonijos krantų pasirodęs tolimojo skrydžio Tu-142 (pagal NATO klasifikaciją – Bear-F) iš pradžių buvo skirtas kovai su visų tipų laivais. Tačiau pastaruoju metu kariškiai jį naudoja ir vizualinių bei radioelektroninių žvalgybinių duomenų rinkimui.

Orlaivis taip pat naudojamas paieškos ir gelbėjimo darbams jūroje. Jo ekipažą sudaro devyni žmonės.

Šiuo metu orlaivį naudoja Rusijos ir Indijos kariškiai. Prieš kurį laiką šio modelio lėktuvu dar naudojosi Ukrainos kariškiai, tačiau vėliau jų atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius