Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas karinei žvalgybai uždraudė ginkluotis austriškais pistoletais „Glock“

Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas uždraudė karinės žvalgybos specialiosios paskirties dalinius apginkluoti austriškais pistoletais „Glock“. Draudimo priežastis – kelis kartus padidinta pirkinio kaina. „Tai kažkoks idiotizmas“, - teigia D.Rogozinas.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša portalas lenta.ru, dėl įtartino sandorio (kaip įtariama, pistoletai buvo įkainoti kelis kartus brangiau, nei kainuoja iš tiesų) Rusijos vyriausybei pavaldi Gynybos užsakymų federalinė tarnyba („Рособоронзаказ“) pradėjo tyrimas. Tikimasi, kad jis bus baigtas iki šių metų pabaigos.

Konkursą pistoletams pirkti skelbė Gynybos ministerijos įmonė.

„Mes negalime sutikti su tomis kainomis, kurios buvo paskelbtos. Nė vienas pistoletas negali kainuoti 7 tūkst. dolerių. Tai kažkoks idiotizmas“, – teigia Rusijos vicepremjeras. Jis pridūrė, kad už protingą kainą toks pirkinys labiau tiktų VRM struktūroms, o ne gynybos ministerijai.

15min.lt visai neseniai skelbė, kad Rusijos gynybos ministerija buvo paskelbusi konkursą pirkti austriškiems pistoletams „Glock“. Bendra konkurso vertė – 71,4 mln. rublių (apie 2 mln. 213 tūkst. 400 JAV dolerių arba 1 mln. 635 tūkst. 60 eurų), o pistoletai turėjo būti skirti Rusijos ginkluotų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybos (rus. – GRU) specialiosios paskirties padaliniams.

Nė vienas pistoletas negali kainuoti 7 tūkst. dolerių. Tai kažkoks idiotizmas.

Konkursas buvo sudarytas iš dviejų dalių. Pagal vieną, planuojama įsigyti 318 pistoletų „Glock-17 Gen.4“. Dar šiais metais šiam pirkiniui buvo planuojama išleisti 53,5 mln. rublių, o kitais metais – 13,4 mln. rublių. Tiekėjas ginklams turėjo užtikrinti dviejų metų garantiją, kuri būtų pradėta skaičiuoti nuo priėmimo-perdavimo akto pasirašymo momento.

Kiekvienas „Glock-17 turėjo būti sukomplektuotas su 17 šovinių dėtuve, lazeriniu taikikliu, skirtingų paskirčių dėklais ginklui, ginklo valymo komplektu. Ginklo svoris be dėtuvės negalėjo viršyti 620 gramų.

Antra konkurso dalis buvo dėl 24 pistoletų „Glock-26“ įsigijimo. Šiam pirkiniui šiemet turėjo būti skirta 3,7 mln. rublių, kitais metais – 917,3 mln. rublių. Visi kiti reikalavimai ir komplektavimas pirkiniui buvo toks pats, kaip ir „Glock-17“ atveju. Skyrėsi tik reikalavimas dėtuvės talpai. „Glock-26“ jis turėjo būti 10 šovinių.

Portalas lenta.ru praneša, kad spalio viduryje į brangų pirkinį dėmesį atkreipė Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas. Savo bloge jis pareikalavo, kad Ditrijus Rogozinas ir ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pradėtų tyrimą.

Tuo tarpu D.Rogozinas tvirtina, kad pirkinio kaina įtarimų sukėlė ir tyrimas pradėtas likus savaitei iki A.Navalno viešos kritikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius