Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Ukrainoje teroristai jau yra nužudę apie 100 Ukrainos karių

Preliminariais skaičiavimais, gindami Ukrainą nuo teroristų rytinėje šalies dalyje iš viso jau žuvo beveik šimtas Ukrainos karių, praneša TSN.ua.
Teroristų numuštas lėktuvas
Teroristų numuštas lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienio tragedijos Luhanske metu, kai teroristai numušė karinį lėktuvą, žuvo 40 karių ir 9 įgulos nariai. Tačiau tai – ne pirmas atvejis, kai iš karto žuvo didelis skaičius Ukrainos karių.

TSN.ua primena, kad gegužės 22 dieną Volnovachoje, Donecko regione, teroristai nužudė 16 karių. Kariai saugojo užkardas keliuose ir tiesiogiai nedalyvavo antiteroristinėje operacijoje. Volnovachoje kariai buvo užpulti nepasirengę – dalis jų net neturėjo ginklų, nes išvakarėse juos buvo pridavę.

Gegužės 29 dieną Slovjanske teroristai numušė Ukrainos karinį sraigtasparnį. Iš nešiojamojo zenitinio raketų komplekso jie paleido šūvį į sraigtasparnį, kuris iš Karačiuno kalno skraidino kariškius rotacijai. Žuvo visi juo skridę kariai ir generolas Kulčyckis.

Ekspertų teigimu, abiem atvejais teroristai elgėsi labai profesionaliai: šūviai buvo labai tikslūs, o jų pozicijos – gerai apgalvotos.

Tikslus antiteroristinės operacijos metu Rytų Ukrainoje žuvusių ukrainiečių karių skaičius nėra žinomas. TSN.ua skaičiuoja, kad su šeštadienio tragedijos aukomis jis turėtų beveik siekti šimtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius