Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 25 /15:22

Prorusiški teroristai išdėstė sistemas „Grad“ gyvenamųjų namų rajonuose

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį visoje rytų Ukrainoje tebevyko mūšiai su teroristais, pareikalavę gyventojų aukų. Penktadienį paskelbta, kad teroristai kai kurių miestų gyvenamuosiuose rajonuose išdėstė sistemas „Grad“.
Teroristai kontroliuoja Luhansko miestą
Teroristai kontroliuoja Luhansko miestą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15:22 val. Teroristai gyventojus naudoja kaip gyvąjį skydą

Teroristai išdėstė salvinės ugnies sistemas „Grad“ Gorlovkos, Charcizko, Malonikolajevkos ir Pervomaisko miestų gyvenamuosiuose rajonuose.

Kaip praneša naujienų agentūra „Unian“, tai teigė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko. Jis tvirtino, kad teroristai toliau naudoja civilius gyventojus kaip gyvąjį skydą ir tarp gyvenamųjų namų išdėstė dešimtis sistemų „Grad“. 

Rytų Ukrainoje tebevyksta mūšiai

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį per sprogimus Donecke buvo sunkiai sužaloti du civiliai gyventojai. Dėl vykdytų apšaudymų ir artilerijos sviedinių sprogimų išdužo dalies pastatų langų stiklai, apgadintos sienos. Taip pat pranešama apie vieno gyventojo žūtį.

Penktadienio rytą Donecke aktyvūs kariniai veiksmai nevyko, miesto tarnybos ir viešasis transportas dirbo įprastiniu režimu. Pranešama, kad bandoma atnaujinti elektros tiekimą kai kuriose miesto vietose. 

Ketvirtadienio naktį Luhanske teroristų vykdyti sprogdinimai pareikalavo dviejų žmonių gyvybių. Per tebevykstančius mūšius mieste šiuo metu net 12 tūkstančių gyventojų savo namuose yra be elektros energijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius