Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausumos pajėgų padaliniams parengti kvalifikuoti taiklieji šauliai

Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centre daugiau nei 10 karių sėkmingai baigė Taiklaus šaulio kursą. Kurso klausytojai, atvykę iš įvairių Sausumos pajėgų padalinių ir Gedimino štabo bataliono, tris savaites lavino taiklaus šaudymo įgūdžius, tobulino stebėjimo, atstumų matavimo ir maskavimosi įgūdžius.
Taiklaus šaulio kursas
Taiklaus šaulio kursas / Srž. Gintaro Damašiaus nuotr.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, Sausumos pajėgų taiklieji šauliai kurse naudodami automatinius šautuvus M-14 geba pasiekti itin puikių rezultatų šaudant net į už 400 m esančius taikinius. Išskirtinius šaudymo sugebėjimus viso kurso metu demonstravo vyr. eil. Artūras Orlovas (Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas) ir eil. Marius Rimkevičius (Karaliaus Mindaugo motorizuotasis pėstininkų batalionas). Šie kariai ateityje galėtų siekti aukštesnės snaiperio kvalifikacijos ir kiekvienais metais dalyvaudami Mokymo centro organizuojamose snaiperių varžybose pasiektų tikrai neblogų rezultatų.

Kaip pastebėjo patys kariai, šis kursas yra paremtas praktinių įgūdžių lavinimu ir šie įgūdžiai labai pravers tolimesnėje jų tarnyboje. Iki šiol Taiklaus šaulio kursus Mokymo centre yra baigę daugiau kaip pusšimtis karių, įskaitant ir keletą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" bei Viešojo saugumo tarnybos snaiperių.

Mokymo centras yra įsikūręs Rukloje (Jonavos r.), Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko teritorijoje. Mokymo centras organizuoja Sausumos pajėgų karių (specialistų) rengimą pagal Sausumos pajėgų pateiktą poreikį, vykdo mokymo programų analizę, diegia naujoves ir dalinasi patirtimi ne tik su kitomis Lietuvos kariuomenės mokymo įstaigomis, bet ir su kariais, sėkmingai baigusiais kvalifikacijos kėlimo kursus Lietuvoje ir užsienyje, grįžusiais po tarptautinių operacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius